x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trofeul "Anonimul" merge in Italia

Trofeul "Anonimul" merge in Italia

23 Aug 2004   •   00:00
Trofeul "Anonimul" merge in Italia

Prima editie a Festivalului International Independent de Film "Anonimul" s-a incheiat sambata seara. Iata premiile si premiantii: sectiunea scurt-metraj - premiul special pentru un umor special - "Alice and I", regia Micha Wald, Belgia. Premiul "Special de special" - lui Victor Rebengiuc pentru rolurile din "Un cartus de Kent si un pachet de cafea", regia Cristi Puiu si "Boborul", de Radu Vasile Igaszag. Pentru scenariu: Constantin Popescu, pentru "Apartament". Pentru imagine: Vivi Dragan-Vasile pentru "Boborul". Pentru cel mai bun regizor, Corneliu Porumboiu - "Calatorie la oras".

Premiul cel mare: "In acel moment… Rebeca", de Luciana Jauffred Gortostiza, Mexic.

Sectiunea documentar: premiul special: "Noul El Dorado", de Tibor Kocsis, Ungaria. Pentru imagine: "Fotografii din trecut", de Deirdre Lynch, SUA.

Pentru regie: David Ofek, Israel, pentru "Nr. 17". Cel mai bun film documentar - "Povestea camilei care plange" (Germania), regia Byamasuren Davora si Luigi Falorni.

Lung-metraj: cea mai buna actrita: Brigitte Hobmeier, pentru rolul "Karen" din filmul "Identitate ucigasa". Cel mai bun actor: Marius Stanescu in "Examen", de Titus Munteanu. Pentru scenariu: Srdjan Vuletic pentru "Summer in the Golden Valley", Bosnia-Hertegovina. Pentru imagine: Baek Dong-hynn, Coreea de Sud, pentru filmul "Primavara, vara, toamna, iarna… si primavara". Pentru regie: Celina Murga pentru "Ana si ceilalti", Argentina. Marele trofeu: "Buon giorno, notte", regia Marco Bellocchio, Italia. (Claudia Daboveanu)

×
Subiecte în articol: observator