x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tun de 500.000 de euro

Tun de 500.000 de euro

08 Iun 2004   •   00:00

Jaf la drumul mare pus la cale si executat de o banda de fosti politisti romani in apropiere de Torino. Cat au reusit sa fure concetatenii nostri? Nici mai mult, nici mai putin de jumatate de milion de euro.

LAVINIA TUDORAN

Spectacol si teama joi seara pe autostrada care leaga Torino de Aosta, in nordul Italiei. O furgoneta blindata incarcata cu bani a fost pradata de o gasca formata din 10 albanezi si romani. Hotii au reusit sa fuga cu 500.000 de euro.

CA-N FILME. Martorii povestesc ca scena jafului a fost parca desprinsa dintr-un film de actiune. Furgoneta a fost oprita de un Audi A4 care se afla in fata sa si care a franat brusc. Audi-ul apartinea, evident, hotilor. Banda mai avea doua masini, un Volkswagen Passat si un Fiat Brava. Jefuitorii au coborat din automobile imediat ce furgoneta a fost oprita. Toti aveau fetele acoperite si erau inarmati cu pistoale automate. Cu ajutorul unui aparat autogen au taiat unul dintre peretii furgonetei si au scos 17 pachete cu bani. In total, 500.000 de euro.

SCHIMB DE FOCURI. Un politist care trecea intamplator prin zona, cu sotia si copilul, a incercat sa intervina, deschizand focul asupra hotilor cu un pistol Beretta. Hotii au ripostat si au inceput sa traga in masinile din jur, spargand geamurile a trei autoturisme, fara a face insa victime, transmite Mediafax, citand publicata Gazzetta di Parma. Dupa ce au vazut ca nu reusesc sa taie toate compartimentele furgonetei, hotii si-au luat talpasita. Ca sa-si acopere plecarea, gasca de romani si albanezi a dat foc unei butelii de gaz. Incendiul s-a extins la furgoneta.

A fost nevoie de interventia cu mai multe autospeciale, dar si cu un elicopter a pompierilor din Torino. Circulatia pe autostrada a fost blocata o ora si jumatate.

Nu e primul jaf

Interesant este ca anchetatorii italieni au concluzionat ca este foarte posibil ca atacatorii sa fi fost in tarile lor de origine politisti. Potrivit Mediafax, investigatorii au avut in vedere usurinta de care au dat dovada hotii in folosirea armelor si modul in care au organizat si coordonat actiunea. Mai grav este ca aceeasi banda ar putea fi responsabila de comiterea, acum doi ani si acum o luna, a unor jafuri asemanatoare, dar mult mai paguboase, de 1.225.000 de euro.

×
Subiecte în articol: observator