x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tunel de artificii la "Sinaia Forever". Muzică, târguri, expoziţii, decoruri uriaşe de joben, monoclu, velociped etc.

Tunel de artificii la "Sinaia Forever". Muzică, târguri, expoziţii, decoruri uriaşe de joben, monoclu, velociped etc.

de Dana Andronie    |    21 Sep 2011   •   21:00
Tunel de artificii la "Sinaia Forever". Muzică, târguri, expoziţii, decoruri uriaşe de joben, monoclu, velociped etc.

Daca anul acesta va trece pragul "majoratului" (se afla la a XVIII-a editie), Festivalul "Sinaia Forever" se imbraca la patru ace! De maine pana duminica, 25 septembrie, petrecerea va fi in toi, cu tot felul de targuri traditionale, cantari, expozitii si alte evenimente de soi.

Organizatorii (Primaria, cu primarul in frunte) va provoaca pe dumneavoastra, pe fiecare roman in parte, care intrati in orasul Sinaia in timpul celor trei zile de sarbatoare, sa pasiti pe Bulevardul ACELOR (alias Bulevardul Carol I)!

Trebuie doar sa trageti aer curat si tare, de munte, in piept, sa aruncati o privire peisajului tomnatic din Bu­cegi si sa faceti primul pas in Zona Ati­tudinii. Cercetasii Romaniei va vor arata, prin activitatile lor, cum sa va (re)castigati respectul, cum sa raspundenti (original) la intrebarea CINE SUNT?, cum sa intelegeti IS­TO­RIA, cum sa traiti in FREE ZONE facand sport, cum sa iubiti si sa aratati in LOVE, cum CREDINTA va ajuta si cum EDUCATIA va poate construi dru­mul in viata, fara sa aiba prea mul­te gropi... Si asta nu-i tot! Dupa atatea coordonate morale si civice, organizatorii va mai supun unui dus rece, invitandu-va in Zona "BUNULUI GUST". Cine rezista e binevenit. Cine nu, sa nu intre la apa, sa ramana asa cum e... Indiferent daca sunteti sau nu sa­tui de ceea ce va ofera viata, sunteti in­vitati la desert! In Zona Targului Tra­ditiilor, mestesugari din toata tara va arata cum se poate manca natural si sanatos, muncind si traind autentic. Muzica live, spectacolele de tea­tru si expozitiile de pictura si fo­to­gra­fie va indeamna sa puneti un "ul­tim ac" – Zona Culturii. In Parcul "Di­mitrie Ghica" si Casinoul Sinaia vom avea parte de peste 100 de artisti, de la sunetele Filarmonicii Brasov pana la Mircea Vintila & Brambura, Bere Gratis, Cargo si Stefan Banica Jr Band.

Ni s-a pregatit un bulevard
(Carol I) plin cu decoruri ziua, iar noaptea va fi plin de lumina colorata. "Sinaia Forever" va oferi si un tunel de artificii, vineri, in seara deschiderii festivalului. "Asa cum v-am obisnuit in ultimii ani, si pentru editia de anul acesta am ales o tema potrivita orasului nostru – declara primarul Vlad Oprea. Sinaia este un oras creat din, cu si pentru eleganta, si imi doresc ca, prin atitudinea lor, parti­cipantii la festival sa genereze reactii «la 4 ace» care pot schimba Lumea. Festivalul «Sinaia Forever» a ajuns la frumoasa varsta a majoratului pe care va invit sa o sarbatorim impreuna".

Robert Turcescu va fi in "Casa presei"! Va canta, imbracat "La 4 Ace", aceasta fiind de altfel si tema celei de-a XVIII-a editii a Festivalului de la Sinaia. Turcescu a mai co­che­tat frumos cu muzica si in anii ’90, cu trupa sa rock, "Kapela". Toti cei aproximativ 100 de artisti invitati la "Sinaia Forever", in Parcul "Dimi­trie Ghica", sunt obligati sa aiba ti­nu­ta obligatorie. Adica sa vina "la 4 ace".

In cele trei zile de festival vor in­cin­ge atmosfera, in fiecare seara, de la ora 20:00, artisti de vita nobila, precum: Cargo, Bere Gratis, Alexandru Svet Band si Dalma &Band (vineri); Stefan Banica Jr, Vama, Mircea Vintila & Brambura si Casa Presei (sambata), duminica fiind dedi­cata muzicii populare.

Vor fi 11 expozitii de pictura, gravura, sculptura, fotografie etc. De asemenea, vom admira si 11 decoruri uriase in forma de joben, papion, cravata, funda, monoclu, velociped, evan­tai, baston, rama de tablou, diamant, stridie cu perla si cate si mai cate...

Festivalul va fi prezentat de Ro­xana Iliescu (B1 TV) si de primarul Vlad Oprea. Designerul Deea Buzdugan le-a pregatit participantilor la eveniment cravate si papioane amu­zan­te in culoarea celebrului eveniment, ciclamen. Accesul este gra­tuit.

Numarul mare de participanti in editiile precedente (peste 50.000 de oameni) ii motiveaza pe organizatori sa nu renunte la demersul lor de a promova cultura si bunul gust.

Pe intreaga perioada a festivalului accesul autoturismelor pe bulevardul din centrul orasului este interzis. Circulatia se va desfasura doar pe varianta DN1.

A XVIII-a editie a Festivalului "Sinaia Forever" merita cel putin do­ua reverente: una pentru a fi in conso­nan­ta cu conceptul si una pentru conceptul propriu-zis. Bulevardul Acelor este nu doar o propunere pentru re­ve­nirea la comportamentul civilizat, ci si un exercitiu al acestei reveniri. Un exercitiu in cadru festiv si rela­xat in acelasi timp, o petrecere a bu­ne­lor maniere. Inca o reverenta, deci!

×