x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Turişti israelieni, rătăciţi în munţi după ce au fost direcţionaţi de GPS pe un drum forestier

Turişti israelieni, rătăciţi în munţi după ce au fost direcţionaţi de GPS pe un drum forestier

16 Ian 2019   •   15:47
Turişti israelieni, rătăciţi în munţi după ce au fost direcţionaţi de GPS pe un drum forestier

Mai mulţi turişti israelieni, care au rămas înzăpeziţi cu maşina în zona montană a judeţului Dâmboviţa, după ce GPS-ul i-a direcţionat pe un drum forestier, au fost ajutaţi de jandarmi, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dâmboviţa.
''Jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit marţi, 15 ianuarie a.c., în sprijinul a unor turişti israelieni aflaţi în dificultate în Munţii Bucegi. Familia, formată din doi adulţi, cu vârste între 40 şi 45 de ani, şi un copil minor, în vârstă de 8 ani, se deplasa pe DJ 714 Moroeni-Padina şi intenţiona să ajungă la un loc de cazare din zona Peştera. La un moment dat, în zona "Bolboci", din cauza unei erori de GPS au fost direcţionaţi cu autovehiculul pe un drum forestier, unde au rămas înzăpeziţi'', precizează IJJ Dâmboviţa.
Ajunşi în zonă, jandarmii montani au constatat că turiştii străini se aflau în afara oricărui pericol. Au intervenit pentru sprijinirea acestora, le-au deblocat autovehicul din zăpadă şi i-au însoţit pentru a ajunge în siguranţă la Peştera.
Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munţii Bucegi pot apela numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: turisti israelieni gps drum forestier