x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TVR, amendată cu 10.000 de lei pentru propaganda electorală de Paşte

TVR, amendată cu 10.000 de lei pentru propaganda electorală de Paşte

28 Apr 2011   •   15:39
TVR, amendată cu 10.000 de lei pentru propaganda electorală de Paşte

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat TVR pentru emisiunea "Ne vedem la TVR!" din 16 aprilie, în care au fost prezenţi Gheorghe Flutur, Elena Udrea şi Emil Boc, care au vorbit despre realizările din Bucovina.

Sancţiunile au fost aplicate în baza articolului 139 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală".

Membrul CNA Attila Szasz a propus aplicarea unei amenzi de 10.000 de lei pentru această emisiune, iar vicepreşedintele Consiliului, Ioan Onisei, a propus ca pentru ediţia din 26 martie să se trimită o somaţie, iar pentru cea din 16 aprilie - amenda în cuantumul propus de Szasz, propunerea fiind aprobată cu şase voturi.

Totodată, la propunerea membrului CNA Christian Mititelu, Consiliul solicită Televiziunii Publice să îi prezinte contractul de coproducţie cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în cazul emisiunii din 26 martie.

Potrivit raportului CNA, prezentatoarea Marina Almăşan-Socaciu l-a avut alături, pe parcursul întregii emisiuni, pe Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava. În reportaje au fost prezentate interviuri cu oameni din zonele respective, printre care s-au numărat şi: Nicu Rusu - primarul comunei Rîşca (PDL), Cătălin Tomaşciuc - primarul comunei Mănăstirea Humorului (PDL), Vasile Juravle - primarul comunei Straja (PDL). De asemenea, a fost inclusă o rubrică numită "Amintiri de Paşte din Bucovina", în care au vorbit personalităţi născute în Bucovina. Printre acestea s-au numărat şi Cătălin Nechifor - deputat PSD Suceava - şi Mircea Irimescu - deputat PNL Suceava.

O altă ediţie a emisiunii "Ne vedem la TVR!", difuzată pe 26 martie, s-a desfăşurat la Oradea, judeţul Bihor, şi a fost realizată în coproducţie cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Emisiunea a avut un format asemănător celei din 16.04.2011.

Citiţi şi : TVR pupă poalele lui Boc, Udrea, şi Flutur

 

×