x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ucigaşul elevului din Craiova: "Asta e, l-am omorât! Iau zece ani pentru un prost!"

Ucigaşul elevului din Craiova: "Asta e, l-am omorât! Iau zece ani pentru un prost!"

08 Oct 2010   •   00:00
Ucigaşul elevului din Craiova: "Asta e, l-am omorât! Iau zece ani pentru un prost!"

Tânărul care a ucis un elev şi a rănit un altul, în apropierea unui liceu din Craiova, a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, pentru omor calificat, în baza unui mandat emis pe numele său de Tribunalul Dolj.

UPDATE: Tribunalul Dolj a emis, în această după amiază, mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Romel Dan Voicu.

UPDATE: Medicii au finalizat autopsia elevului ucis joi în apropierea unui liceu din Craiova. Potrivit raportului necropsiei, elevul a murit în urma a două lovituri de cuţit, amblele la inimă.

UPDATE:
Claudiu Dinculescu, prim-procurorul Parchetului Tribunalului Dolj, a declarat că tânărul de 19 învinuit că a înjunghiat mortal un elev de 17 ani a avut o atitudine cooperantă, a recunoscut şi a regretat fapta.

"Conflictul a fost unul spontan, autorul s-a speriat şi a fugit imediat de la locul faptei, fiind găsit după câtva timp de către poliţişti tot pe raza municipiului Craiova. Nu avem date că acesta ar fi vrut să fugă din ţară", a afirmat Dinculescu, citat de Mediafax. "Tânărul învinuit nu are antecedente penale. (...) Până acum, în acest caz au fost audiate cel puţin 12 persoane, iar audierile continuă. În cursul zilei de vineri, învinuitul va fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivă. Până acum, nu rezultă altă participare penală la infracţiune (n.r. - în afara tânărului acuzat de agresiune)", a mai spus prim-procurorul Parchetului Tribunalului Dolj.


În faţa anchetatorilor, ucigaşul a susţinut că nu a vrut să-l ucidă pe elevul de 17 ani, ci doar să-l intimideze. La finalul audierilor, reacţia pe care a avut-o autorul crimei a fost una care i-a şocat până şi pe procurori. "Ei, asta e, l-am omorât! Iau zece ani pentru un prost!", pare să fi spus agresorul, potrivit unor surse judiciare citate de Adevărul.

Băiatul de clasa a XI-a a fost ucis chiar în apropierea liceului la care învăţa, de către fratele unui coleg cu care avusese un conflict mai vechi. Andrei Goreci a fost înjunghiat direct în inimă. Medicii nu au mai putut face nimic pentru el, deşi au încercat să-l resusciteze sub ochii îngroziţi ai părinţilor şi colegeilor.

Ca o ironie a sorţii, tânărul ucis era preocupat de soarta deţinuţilor. În urmă cu câteva zile, băiatul a mers cu colegii să discute cu deţinuţii din penitenciarul Craiova.

La câteva ore de la producerea incidentului soldat şi cu rănirea unui alt elev, la Craiova a sosit să supravegheze mersul anchetei Traian Igaş, proaspătul ministru de Interne. Şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu a cerut o anchetă în acest caz.

×
Subiecte în articol: observator