x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ucis in Afganistan - Eroul Narcis Sonei s-a intors acasa

Ucis in Afganistan - Eroul Narcis Sonei s-a intors acasa

29 Apr 2005   •   00:00

Aseara tarziu, la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni a fost adus corpul neinsufletit al militarului roman ucis duminica trecuta in Afganistan.

  • de ANCA ALDEA
  • OBSERVATOR
  • IN SEMN DE RECUNOSTINTA. Narcis Sonei a fost ridicat la gradul de sublocotenent post-mortem
    Sergentul Narcis Sonei, membru al Batalionului 300 "Sfantul Andrei" din Galati, a fost ridicat post-mortem la gradul de sublocotenent si a fost decorat cu Ordinul Virtutea Militara in Grad de Cavaler, insemn de razboi.

    POPULARITATE. Cosciugul de culoare argintie a fost transportat de o aeronava C-130 Hercules a Fortelor Aeriene Romane. La bord s-au aflat si membrii unui detasament de instructori al noii armate afgane. Au revenit, in sfarsit, acasa. Teferi. Obositi.

    Pe o pista special amenajata, cosciugul a fost depus pe un catafalc acoperit cu o panza neagra, in fata familiei indurerate, a mai multor oficialitati romane, a familiilor militarilor intorsi teferi acasa si a presei. Aflat la ceremonialul militar-religios, presedintele Traian Basescu i-a inmanat tatalui lui Narcis drapelul national si i-a acordat sublocotenentului cazut sub culorile drapelului national una dintre cele mai inalte distinctii militare.

    Funeraliile sublocotenentului Sonei vor avea loc sambata, la Tecuci, orasul natal al lui Narcis. La ceremonie vor lua parte absentii zilei de joi - ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, si seful Statului Major General, general doctor Eugen Badalan.

    Tanarul de numai 26 de ani a cazut la datorie cand TAB-ul in care se afla a trecut peste un obiect exploziv neidentificat. Narcis a murit pe loc, iar doi sergenti - Gabriel Hanganu si Adrian Dogaru - au suferit rani grave in urma atentatului revendicat de o grupare talibana. Coloana de cinci blindate in care se afla Narcis indeplinea o misiune de patrulare in regiunea Panjawi din provincia Kandahar.

    DESTIN. Narcis s-a nascut la 31 ianuarie 1979, intr-o familie cu traditie militara. Tatal sau a fost militar de cariera. Fratele sau este militar de cariera. Narcis a absolvit in decembrie 2003 Scoala de Aplicatie de Transmisiuni din Sibiu. Tanarul cu nume de floare, asa cum l-au descris colegii de arme, era pasionat de parasutism si de alpinism. Aproape doi ani mai tarziu, in ziua cand s-au sarbatorit Floriile, el si-a pierdut viata. Mai avea trei luni si ar fi trebuit sa revina acasa, langa familia sa, langa prietenii sai.
    ×
    Subiecte în articol: observator narcis