x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UDMR aşteaptă motivarea deciziei CCR în cazul Legii Educaţiei

UDMR aşteaptă motivarea deciziei CCR în cazul Legii Educaţiei

08 Noi 2010   •   00:00
UDMR aşteaptă motivarea deciziei CCR în cazul Legii Educaţiei

Curtea Constituţională va prezenta motivarea deciziei prin care angajarea răspundeii Guvernului pe Legea Educaţiei a fost declarată neconstituţională. Dacă situaţia nu îşi găseşte o rezolvare, UDMR nu va putea merge "mai departe".



Liderii UDMR au dat deja un ultimatum şi le-au cerut democrat liberalilor să găsească soluţii pentru deblocarea legii. Preşedintele formaţiunii, Marko Bela, a declarat sâmbătă, după şedinţa Consiliului Permanent, că Uniunea aşteaptă de la PDL, în următoarele zile, soluţii pentru deblocarea situaţiei şi pentru adoptarea Legii educaţiei, menţionând că dacă legea nu va fi deblocată Uniunea nu va putea merge "mai departe".

"Prin blocarea Legii educaţiei este în pericol atât continuarea reformei generale, cât şi lărgirea drepturilor minorităţilor", a mai spus Marko Bela.

Laszlo Borbely, ministrul Mediului, a precizat că UDMR doreşte să clarifice "cât mai curând" situaţia creată după decizia CCR asupra asumării răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei.

"Cerem colegilor noştri să clarifice cât mai curând proiectul Legii educaţiei, nu două zile sau o lună. Ceea ce vrem să spunem foarte clar este că această lege de care are nevoie România, nu UDMR. E vorba de o lege coerentă care dacă nu intră în vigoare până la sfârşitul anului, atunci nu vom putea începe în sfârşit un an nou şcolar conform cu toate prevederile acestei legi. Luni vom avea o discuţie în coaliţie să vedem ce se poate face. Trebuie să aşteptăm şi decizia CCR. Dacă există voinţă politică în cadrul coaliţiei şi dacă funcţionează coaliţia în Senat, chiar dacă nu există o majoritate în comisie, se poate merge în plen şi acolo să îşi impună voinţa majoritatea. Dacă nu, va trebui să vedem cum mergem mai departe", a declarat Laszlo Borbely, ministrul Mediului, care a subliniat că acest proiect de lege nu este unul al comunităţii maghiare.

Liderii coaliţiei se întâlnesc, în această dimineaţă, la Palatul Victoria, iar ulterior PDL are şedinţă separată.

×
Subiecte în articol: observator