x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Udrea a încercat să strângă fani pentru noua lege a Capitalei

Udrea a încercat să strângă fani pentru noua lege a Capitalei

de Iulia Barbu    |    05 Apr 2011   •   17:57

Elena Udrea a organizat o nouă dezbatere privind Legea Capitalei. Deşi iniţial îşi dorea să împartă Capitala în zeci de subunităţi, ministrul Dezvoltării a revenit asupra decizie şi vrea tot 6 sectoare. Îşi doreşte însă ca primarul General să se numească Primarul Bucureştiului, edilii de sector să aibă atribuţii exclusiv legate de asigurarea prestaţiei către populaţie, iar proiectele, bugetul, strategia şi politica socială să o deţină un singur om. Unul dintre reprezentanţii societăţii civile a ţinut să o aducă pe Udrea cu picioarele pe pământ şi să îi spună că '' noi nu vrem putere pentru putere. Vrem ca vocea comunităţii să fie ascultată''. De altfel, acesta i-a atras atenţia ministrului că legea Capitalei în forma pe care o propune nu este funcţionabilă.

Dezbaterea a fost deschisă de Cristina Trăilă care şi-a adus aminte cu nostalgie de Bucureştiul de odinioară. Mai mult, Trăilă a prezentat Bucureştiul ca pe o carte de vizită ce recomandă un singur om: Elena Udrea. A amintit timid despre reabilitarea blocurilor şi legea turismului care va aduce mulţi vizitatori în Bucureşti.

Încă de la început, Udrea a ţiunut să precizeze că ''legea Capitalei nu s-a născut în laboratorul de partid ci, în societatea civilă''. S-a contrazis însă la următoarea frază în care a declarat că de două luni PDL lucrează la această lege şi că, imediat ce referendumul va fi trecut pe lista şedinţei de consiliul a Municipiului Bucureşti, consilierii PDL vor avea grijă să şi treacă. ''Trebuie să profităm de dorinţa politică'', a adăugat ministrul. Udrea a plâns soarta cetăţenilor Bucureştiului şi a vorbit despre viaţa chinuită a oamenilor din sectorul 5. Ministrul şi-a permis să vorbească despre bugete dezechilibrate la nivelul Capitalei, în condiţiile în care Guvernul din care face parte are grijă ca fondurile generoase să ajungă numai în primăriile portocalii din ţară. Tot în dezbaterea de azi, Elena Udrea şi-a adus aminte şi de viaţa grea a lui Traian Băsescu pe vremea când a fost primar şi de bugetul vitreg pe care l-a avut. Aşa că, noul primar, oricare va fi el, va avea în mână visteria Capitalei. Din când în când, reprezentanţii societăţii civile au ţinut însă să pună punctul pe i. Astfel că s-a concluzionat simplu: '' observăm în Legea Capitalei pe care o propuneţi un interes acut pentru sfera politică şi nu pentru reforme şi proiecte în sine''.

×