x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Udrea: E necesară o reîmpărţire a României în regiuni

Udrea: E necesară o reîmpărţire a României în regiuni

05 Noi 2010   •   00:00
Udrea: E necesară o reîmpărţire a României în regiuni

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat că este necesară o reîmpărţire a României în regiuni de dezvoltare, care să aibă ca scop o mai bună absorbţie a fondurilor europene. Ministrului Turismului nu crede însă că această reîmpărţire va avea loc până în 2013.



Udrea a afirmat, astăzi, în timpul unei întâlniri pe care a avut-o la sediul Consiliului Judeţean Timiş cu mai mulţi europarlamentari, că nu crede că până în 2013 se va face "o reîmpărţire a României pe regiuni", dar aceasta, din punctul de vedere al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, este necesară pentru o "implicare mai directă" în absorbţia fondurilor europene.

"Până în 2013 nu se va face o reîmpărţire a României în regiuni şi va trebui ca abordarea noastră să fie una pragmatică. Este vorba şi de considerente istorice, economice. Dar din punctul de vedere al ministerului această reîmpărţire, care credem că va fi necesară, trebuie să aibă ca prim scop o mai mare eficienţă şi o implicare mai directă asupra unei mai bune absorbţii a fondurilor europene în următoarea perioadă", a spus Udrea, potrivit Mediafax.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a afirmat că aripa Palatului Administrativ din Timişoara în care s-a desfăşurat conferinţa a fost "special gândită şi construită" pentru a servi ca sediu pentru o viitoare conducere a regiunii.

Miniştrii Elena Udrea şi Teodor Baconschi au participat, vineri, la o întâlnire cu delegaţia Comisiei pentru Dezvoltare Regională - REGI din cadrul Parlamentului European, la sediul Palatului Administrativ din Timişoara. Discuţiile au vizat prezentarea stadiului de aplicare a Programului Operaţional Regional (POR).

×
Subiecte în articol: observator