x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Udrea Elena lansează MODA GRI PENITENCE

Udrea Elena lansează MODA GRI PENITENCE

de Dan Constantin    |    21 Feb 2015   •   14:07
Udrea Elena lansează MODA GRI PENITENCE

Udrea Elena isi schimba arestul, dar naravul, ba! Avand in sange aerul de vedeta, ea pozeaza in orice imprejurare si se adapteaza  situatiilor fortand ostentativ chiar si statutul de penala.

Comportamentul sfidator al omului politic de neatins sub blindajul protector al sistemului i-a ramas inertial si dupa plecarea protectorului din post. Udrea a crezut si crede in continuare ca pozitia ei privilegiata s-a datorat calitatilor proprii. Pe baza lor ea vrea sa justifice ascensiunea politica, succesul social, bogatia etalate in toate imprejurarile.

Udrea nu a realizat in deceniul ei de glorie ca tocurile inalte si parfumurile de esente tari nu o inalta din mizeria cocinei lunecoase a basismului si nu acopera olfactiv duhoarea sistemului.

Cuplul de glorie se transforma in ultimele saptamani intr-un cadavru politic sub presinea anchetelor. Maretia si succesul s-au bazat - vai! - pe escrocherii, pe trafic de influenta si santaje. Uzina de voturi a functionat din plin printr-o uriasa frauda :asa a fost sustinuta forta politica a partidului dominat de Basescu si stimulatorul simturilor lui fleoscaite de tangaj si bautura.

Combustibilul coruptiei era rafinat la foc continuu de institutii a caror menire inscrisa pe frontispiciu o reprezinta anticoruptia. Lozincile mincinoase, anchetele dirijate, sanctiunile comandate, propaganda desantata raspandeau ceata densa in care se miscau in voie lacustele care devastau finantele publice si oprimau cu sange rece milioanele de oameni saraciti deliberat sub imperiul austeritatii. Pentru cercul puterii frica si rusinea nu mai existau, raptul generalizat era acoperit de masinile de sters urmele care distribuiau certificatele de calitate ale nup - urilor.

Regina sistemului dirija ca o Cleopatra miscarile din sensul giratoriu al regimului. Mierosi, politicieni, diplomati, gurnalisti, spioni, bancheri, popi, scriitori, moguli lasau birul a carui destinatie era sigura si binecunoscuta. Amploarea miscarii banilor dar mai ales vartejul nebunesc al coruptiei politico - financiare nu mai putea fi ascuns intrun laborator;  depasea cu mult capacitatea de unitate pilot,devenise un ditamai combinat cu sediul la Cotroceni. Modelul fusese preluat si in judete, functiona in franciza la Cluj, in cateva sectoare ale Capitalei, in Delta, in Dambovita si Prahova.

Primarii dormeau cu poza metresei sub  perna, procuroarea antimafia alimenta conturile mafiotilor, serviciile o invitau la cafea, iar Zeus orbit o vedea susccesoare in functie. Cei care vedeau cu claritate nocivitatea sistemului, pericolul mortal pentru siguranta statului, schimonosirea justitiei au devenit tinte si victime ale prigoanei, porcaiti din amvonul de la Cotroceni, supravegheati de politia politica si denigrati de propagandistii platiti cu sacosa de bani si gradele date la intuneric.

Udrea se plimba acum intre sediile arestului. Pozeaza in victima denuntand cu manusi sistemul monstruos in care a avut un rol de primadona.
Diva in catuse are un zambet mai ofilit, tenul nu a mai primit tratamentele de revigorare, iar glasul a coborat cateva tonuri. Apare in tinute studiate care vor sa sugereze modestia si tristetea. Mai are uitate prin garaje cateva piese din garderoba de femeie din popor in care a jucat piesa candidatei trimise in Parlament de alegatorii din Romania profunda.

Udrea lanseaza moda gri - penitence, care are piesa principala mantoul lalau sub care se pot ascune catusele. Modistele fanatice ale miscarii populare au un nou model pe care il pot etala. Podiumul de la Targsor isi asteapta marea vedeta.

×