x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UE a anunțat că va continua să sprijine Ucraina

UE a anunțat că va continua să sprijine Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    02 Oct 2023   •   21:15
UE a anunțat că va continua să sprijine Ucraina

Rusia a fost avertizată să nu conteze pe „uzura” țărilor europene care sprijină Ucraina, în timpul întîlnirii de la Kiev a miniștrilor de externe ai UE.

Întâlnirea miniștrilor UE are loc, în premieră, în afara blocului comunitar și se desfășoară la doar o zi după ce suplimentarea finanțării militare pentru Ucraina a fost lăsată în afara unui acord bugetar american.

Șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, a descris războiul din Ucraina drept o „criză existențială”".

„Poate că nu se vede așa pentru toată lumea, dar pentru noi, europenii, permiteți-mi să o repet: este o amenințare existențială. Și de aceea trebuie să vă sprijinim în continuare și să discutăm cu aliații și prietenii noștri americani pentru ca aceștia să vă sprijine în continuare”, a declarat luni Borrell.

În plus, ministrul francez de externe, Catherine Colonna, a descris întâlnirea de luni ca o „demonstrație a sprijinului nostru hotărât și de durată pentru Ucraina, până când va câștiga”".

„Este, de asemenea, un mesaj pentru Rusia că nu ar trebui să conteze pe oboseala noastră. Vom fi acolo mult timp”, a precizat Catherine Colonna.

UE a anunțat deja mai mult de 70 de miliarde de euro pentru asistența militară și civilă în Ucraina. Ajutorul urmează să fie distribuit în următorii ani.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ue razboi ucraina