x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UE oprește publicitatea pe X din cauza "discursului instigator la ură”

UE oprește publicitatea pe X din cauza "discursului instigator la ură”

de Redacția Jurnalul    |    18 Noi 2023   •   06:00
UE oprește publicitatea pe X din cauza "discursului instigator la ură”
Sursa foto: Hepta

Comisia Europeană a transmis serviciilor sale să înceteze publicitatea pe platforma de socializare X, fostul Twitter, a lui Elon Musk, după o creștere a dezinformării și a discursurilor de incitare la ură.

"Am observat o creștere alarmantă a dezinformării și a discursului instigator la ură pe mai multe platforme de socializare în ultimele săptămâni, iar X este cu siguranță destul de afectată", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Johannes Bahrke, conform AFP.

"Prin urmare, am sfătuit serviciile să se abțină de la publicitate, în această etapă, pe platformele de socializare în cauză, unde avem temeri că informațiile noastre apar într-un context nepotrivit."

Bahrke a precizat că doar X a fost afectat până acum și că această măsură vizează publicitatea și nu înseamnă abandonarea platformei de către conturile Uniunii Europene.

Ordinul Comisiei Europene vine după ce luna trecută a lansat o investigație asupra X pentru a afla dacă a permis răspândirea dezinformării în legătură cu conflictul dintre Israel și Gaza.

Ancheta a fost una dintre numeroasele verificări lansate de Bruxelles împotriva giganților de internet, în temeiul noii legi europene privind serviciile digitale (DSA), care le impune acestora să ia măsuri drastice împotriva conținutului considerat ilegal.

De asemenea, demersul Comisiei vine ca urmare a întrebărilor legate de presupusa utilizare a publicității direcționate pe X pentru a promova o propunere legislativă menită să oblige platformele și serviciile de mesagerie să detecteze imaginile cu abuzuri asupra copiilor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ue publicitate x ură