x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ultimele afaceri inainte de faliment

Ultimele afaceri inainte de faliment

03 Iun 2004   •   00:00

Mai multi angajati ai firmelor din Rovinari ale lui Alexandru Crisan au reclamat faptul ca sotia sefului Directiei de Finante Gorj a fost un partener bun de afaceri cu Alexandru Crisan. Afacerile s-au facut cu "complicitatea" finantistului-sef al judetului.

GABRIELA MLADIN

Cu cateva zile inaintea controlului financiar facut la UREX Rovinari, firma sotiei sefului Directiei de Finante Gorj, Dumitru Udroiu, a cumparat un utilaj de la Crisan, prin intermediul mai multor firme.

Utilaje salvate de la sechestru

Muncitorii de la UREX sustin ca sotia lui Udroiu avea informatii de la sotul sau ca urmeaza sa efectueze un control la societatea lui Crisan. Mai mult, seful Finantelor din Gorj stia ca societatile sahistului, RAUPS si UREX, nu achitasera obligatiile la stat si ca urmeaza punerea sub sechestru a bunurilor. Ca sa se asigure ca un incarcator frontal ajunge in posesia societatii NAD-A SRL Targu-Jiu, ce apartine sotiei sefului Finantelor, cu cateva zile inaintea controlului, Alexandru Crisan a vandut utilajul de la UREX la MONDEXIM SRL Brasov, o alta societate ce apartine sahistului. De aici, incarcatorul frontal a ajuns la o alta societate din Brasov, MATECO, de unde a fost cumparat de NAD-A SRL Targu-Jiu. Suma cu care a fost cumparat utilajul este de 217 milioane de lei, iar tranzactia a avut loc in noiembrie 2003. Initial, Dumitru Udroiu ne-a comunicat ca incarcatorul frontal a fost achizitionat de o firma din Craiova cu aceeasi denumire, MATECO. Dupa ce reporterii nostri au descoperit ca societatea in cauza fusese radiata din aprilie 2002, Udroiu si-a schimbat declaratia, el a precizat ca firma este de fapt din Brasov.

"Inginerii" mecanice

Liderul de sindicat al UREX Rovinari, Vasile Gosa, spune ca suma cu care a fost cumparat utilajul este prea mica, avandu-se in vedere ca inainte de a fi vandut, pe incarcator s-a pus un motor nou luat de la un tractor care acum este pe butuci in curtea uzinei. "Au fost puse piese noi pe el. Valoarea este cu mult mai mare", a declarat Gosa. Inainte de a fi vandut, incarcatorul frontal s-a aflat in custodie la firma sotiei finantistului-sef de la Gorj. In baza unui contract incheiat cu societatea RAPUS Rovinari, societatea NAD-A a beneficiat ani de zile de utilaj si, dupa cum spune liderul de sindicat Vasile Gosa, in contract se prevedea doar ca societatea lui Udroiu sa inlocuiasca piesele de pe acesta daca se defecteaza, in schimbul folosirii incarcatorului frontal.

×
Subiecte în articol: observator