x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ultimele cuvinte ale Florinei Vlădan, înainte de a fi ucisă de soţul ei: "George vrei să mă împuşti?"

Ultimele cuvinte ale Florinei Vlădan, înainte de a fi ucisă de soţul ei: "George vrei să mă împuşti?"

29 Mar 2012   •   12:35
Ultimele cuvinte ale Florinei Vlădan, înainte de a fi ucisă de soţul ei: "George vrei să mă împuşti?"

Inainte de a fi impuscata mortal de sotul ei, Florina Vladan l-a apostrofat pe acesta pentru faptul ca a imbrancit-o pe Mariana Bendre, casiera de la coaforul Perla. Observand ca politistul a scos de la spate arma, i-a spus: "George, vrei sa ma impusti?". Au fost ultimele cuvinte ale femeii.

In dimineata de 5 martie, in jurul orei 7:00, Gheorghe Vladan s-a deplasat la salonul unde lucra sotia sa, unde s-a interesat de programul de munca al femeii. Procurorii spun ca in jurul orei 14:00, barbatul a revenit la coafor avand o scurta discutie cu Florina in fata salonului.

"In aceste imprejurari, cunoscand ca sotia sa victima Vladan Florina este la locul de munca, dar observand ca si celelalte colege pe care se hotarase sa le ucida sunt in incinta salonului Perla, inculpatul Vladan Gheorghe a revenit la domiciliu, unde dupa ce a introdus in arma incarcatorul cu 11 (unusprezece) cartuse, toate cu varf tesit, a introdus cartus pe teava, a consumat o cantitate de alcool - alcoolemia stabilita la ora 22.50 era de 0,25 g la mie - iar apoi s-a urcat la volanul autoturismului sau marca Smart Cupeu si s-a deplasat spre locul de munca al sotiei sale", noteaza procurorii.

In jurul orei 17.30, inculpatul Vladan Gheorghe, avand asupra sa arma cu glont marca Glock pregatita pentru tragere si pusa la spate, purtand ochelari de soare si vorbind la telefonul mobil a patruns in incinta salonul Perla.

"Indiferent fata de activitatile desfasurate in localul public, inculpatul s-a deplasat in spatiul destinat coaforului, situat in partea dreapta dupa cum se realizeaza accesul din sala de primiri si a continuat sa vorbeasca la telefon in apropierea sotiei sale, dupa care s-a apropiat de acesta si au purtat o scurta discutie referitoare la divort, victima explicandu-i ca nu mai au sens discutiile pe aceasta tema si i-a solicitat sa plece", noteaza anchetatorii.

"Acestea au fost momentele premergatoare revenirii lui Vladan catre sala de primiri a salonului, unde a imbrancit-o pe victima Mariana Bendre, colega de serviciu a sotiei sale, cu care a discutat in repetate randuri la telefon cand o cauta pe sotia sa (telefonul salonului se afla in locul unde Bendre isi desfasura activitatea-n.r.)".

"Observand gestul inculpatului, victima, Florina Vladan, s-a apropiat de inculpat si l-a apostrofat pentru gestul sau, insa, observand ca acesta a dus mana la spate si a scos arma ce o avea asupra sa a exclamat: George vrei sa ma impusti? Acestea au fost ultimele cuvinte ale victimei Vladan Florina. In momentele imediate, inculpatul Vladan Gheorghe aflat in fata ei a deschis focul si a impuscat-o in zona pieptului (primul cartus), glontul trecand prin corpul acestei, victima cazand la podea si incepand sa se tarasca din fata inculpatului spre salonul de coafura", explica procurorii, facand traseul victimelor agentului de politie, care a avut o atitudine "impasibila" pe tot parcursul atacului armat.

Procurorii descriu faptul ca ar mai fi putut fi victme doua femei, insa lui Vladan i se terminase munitia.

"Faptele lui Gheorghe Vladan asa cum au fost descrise, au fost savarsite cu intentie directa, iar inculpatul a avut discernamantul faptelor sale, pe fondul unei tulburari de personalitate emotionala de tip impulsiv", mai spun anchetatorii.

Astazi, procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au cerut prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventiva a agentului de politie Gheorghe Vladan, ambulantier la Policlinica MAI.

×