x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ultimul bilanţ: 24 de judeţe afectate de ninsori şi viscol, 111 drumuri judeţene blocate, 117 localităţi izolate

Ultimul bilanţ: 24 de judeţe afectate de ninsori şi viscol, 111 drumuri judeţene blocate, 117 localităţi izolate

13 Feb 2012   •   16:48
Ultimul bilanţ: 24 de judeţe afectate de ninsori şi viscol, 111 drumuri judeţene blocate, 117 localităţi izolate

"La nivelul tarii situatia este mai dificila in partea de sud. Avem 24 de judete afectate, 111 drumuri judetene blocate, cinci cu circulatia ingreunata, 117 localitati izolate. In total 10.000 de oameni din MAI intervin in schimburi", a declarat ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca.

Acesta a mai spus ca se actioneaza cu lucratori de la Politia Rutiera si spera ca de marti sa se normalizeze situatia si pe drumurile nationale.

"Am vorbit la Vrancea si situatia se imbunatateste vizibil. Nu este momentul sa cautam alte solutii din punct de vedere administrativ sau sa declaram stare de nu stiu care, legea reglementeaza foarte bine in acest sens", a mai spus ministrul.

El a precizat ca in cadrul discutiilor de la Guvern, seful Administratiei Nationale de Meteorologie a informat ca varful de sarcina se va materializa luni noapte, de marti situatia urmand sa se amelioreze.

Meteorologii au prelungit avertizarea de cod portocaliu de ninsori abundente pana marti, la ora 14.00, si au extins-o pentru jumatatea sudica a tarii, potrivit site-ului ANM.

×