x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ultimul cec semnat de Marilyn Monroe, scos la licitaţie la Los Angeles

Ultimul cec semnat de Marilyn Monroe, scos la licitaţie la Los Angeles

07 Iul 2012   •   18:11
Ultimul cec semnat de Marilyn Monroe, scos la licitaţie la Los Angeles

Prin natura achizitiei, cecul semnat de celebra actrita americana pe 4 august 1962, cu o zi inainte de a muri, sugereaza faptul ca este putin probabil ca artista sa se fi gandit la sinucidere, afirma David Bernstein, un medic psiholog in medicina legala, absolvent al Universitatii Harvad si director al cabinetului Forensic Consultants LLC din statul american Connecticut, informeaza huffingtonpost.com.

Cecul face parte dintr-o colectie de 15 loturi care celebreaza viata si cariera actritei Marilyn Monroe si care vor fi scoase la licitatie de casa Heritage Auctions la Los Angeles.

Cecul in valoare de 228,8 dolari, cu care Monroe si-a cumparat un sifonier alb cu sertare de la magazinul Pilgrim's Furniture, este datat din 4 august 1962. Autoritatile americane au spus la acea vreme ca moartea actritei a fost probabil o sinucidere. David Bernstrein considera insa ca acest cec contrazice ipoteza autoritatilor, intrucat o astfel de achizitie nu se incadreaza in tiparul de comportament al unei persoane care intentioneaza sa se sinucida.

"Oamenii care sunt pe punctul de a se sinucide adopta adeseori comportamente de autoconsolare. Cumparaturile reprezinta cu siguranta unul dintre aceste comportamente. Cheltuirea unor sume importante - si oferirea obiectelor cumparate - ne fac sa ne simtim bine", afirma psihologul american.

"Insa aici este vorba de o achizitie singulara. Este vorba de un singur obiect - mai ales unul practic, cum este sifonierul cu sertare - iar valoarea lui relativ mica sugereaza existenta unui gand din categoria «voi trai aici pentru o vreme». Daca ar trebui sa execut o autopsie psihologica, acest detaliu ar fi unul contradictoriu. El s-ar incadra mai degraba in psihologia unei persoane care nu este suicidara", a adaugat David Bernstein.

Licitatia online pentru cecul semnat de Marilyn Monroe se va incheia pe 24 iulie. Potrivit presei americane, cecul ar putea fi achizitionat pentru 10.000 de dolari.

Cu o cariera in cinematografie de 16 ani, desi fara niciun fel de experienta in domeniu inainte de a fi promovata ca sex simbol, Marilyn Monroe a devenit o legenda de talie mondiala - cu 29 de filme in palmares, aparitii in reviste -, dar si muza pentru numerosi artisti. Monroe este detinatoarea a trei premii Globul de Aur.

Marilyn Monroe a murit in august 1962, la varsta de 36 de ani, din cauza unei supradoze de droguri si medicamente.

(MEDIAFAX)

×