x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ULTIMUL MESAJ al Danei pentru Sergiu Nicolaescu. Ce a scris soţia maestrului pe coroana funerară

ULTIMUL MESAJ al Danei pentru Sergiu Nicolaescu. Ce a scris soţia maestrului pe coroana funerară

04 Ian 2013   •   16:21
ULTIMUL MESAJ al Danei pentru Sergiu Nicolaescu. Ce a scris soţia maestrului pe coroana funerară
Sursa foto: dcnews.ro

Trupul neînsufleţit al regizorului Sergiu Nicolaescu a fost depus astăzi la Cercul Militar Naţional din Bucureşti. Prietenii, colegii şi toţi cei l-au cunoscut sau admirat pe maestru pot să-şi ia rămas bun de la cunoscutul regizor astăzi, până la miezul nopţii şi mâine, între orele 08.00 - 10.00. Soţia sa, Dana Nicolaescu, a depus o coroană funerară pe care se află un ultim mesaj pentru soţul său.

Prima dintre coroane, care se află chiar în faţa sicriului în care e trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu, regizorul care a murit joi, pe 3 ianuarie, la vârsta de 82 de ani, este chiar a soţiei sale, Dana. Mesajul scris pe aceasta este: "Ştii tu... Elf", iar pe cea de-a doua panglică, Dana, numele soţiei sale, potrivit Libertatea.

Trupul neînsufleţit al regizorului va fi incinerat sâmbătă, la ora 12.00, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti. Incinerarea va avea loc în cadru restrâns, nefiind permis accesul presei. Patriarhia Română consideră că actul incinerării nu reprezintă o practică creştină şi a hotărât ca niciun preot să nu va slujească la înmormântarea lui Sergiu Nicolaescu.
   
Arhiepiscopia Bucureştilor a făcut apel la familie pentru a alege o înmormântare în spiritul creştin, menită să păstreze renumele marelui regizor în conştiinţa poporului român, ortodox în majoritatea sa.
 
"Pentru a păstra renumele lui Sergiu Nicolaescu în conştiinţa poporului român în majoritate ortodox, Arhiepiscopia Bucureştilor a făcut apel către familia marelui regizor să-l înmormânteze creştineşte, iar în acest sens, Arhiepiscopia Bucureştilor şi Parohia Parc Domenii din Bucureşti (Biserica Caşin) vor asigura jumătate din cheltuielile de înmormântare ale regretatului regizor. Incinerarea este o practică necreştină. În plus, Primăria Capitalei poate oferi un loc de veci la Cimitirul Bellu, în zona unde sunt înmormântate personalităţile lumii artistice", a declarat părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.



×