x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicaliștii din Poliție îi cer lui Predoiu schimbări legislative după un nou caz de ultraj

Sindicaliștii din Poliție îi cer lui Predoiu schimbări legislative după un nou caz de ultraj

de Redacția Jurnalul    |    08 Mar 2024   •   18:00
Sindicaliștii din Poliție îi cer lui Predoiu schimbări legislative după un nou caz de ultraj

Polițiștii din Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) îi cer ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, modificarea urgentă a OMAI 9/2009, după un nou caz de ultraj, de această dată în sediul IPJ Gorj, în urma căruia procurorii nu au dispus măsuri preventive.

„Un nou ultraj la IPJ Gorj în care procurorii au refuzat dispunerea de măsuri preventive față de cei 2 autori. Nu este primul caz de acest gen în Gorj și nici în România. SNPPC a atras tot timpul atenția că slăbirea autoritatății polițistului este cauzată mai ales de lipsa de fermitate în deciziile magistraților care, fie cercetează în stare de libertate, fie refuză arestarea preventivă, fie soluționează cu clasare/achitare aceste dosare, încurajând astfel ultrajele asupra polițiștilor, (agresarea fizică și/sau verbală a polițiștilor, amenințarea, adresarea de injurii, etc.)”, transmite SNPPC pe pagina de Facebook, unde este postată și înregistrarea ultrajului din sediul IPJ Gorj.

Astfel, în înregistrare, doi bărbați adresează injurii și amenințări către polițiști, dar și către familiile acestora și chiar la adresa copiilor polițiștilor.

„La baza societății trebuie să stea nevoia de siguranță, atât a cetățeanului, cât și a polițistului. Ne întrebăm retoric bineînțeles, dacă era un procuror sau judecător ultragiat, oare suspecții mai erau cercetați în stare de libertate? Am solicitat constant în ultimul timp reținerea și arestarea preventivă, condamnarea cu executare către limita maximă a pedepsei și interdicția eliberăriii condiționate pentru ultraj și ultrajul judiciar. Mai mult, nici până în prezent MAI nu a considerat oportun să acorde asistență juridică polițiștilor ultragiați, deși domnul ministru Cătălin Predoiu cunoaște chiar de la SNPPC această scăpare a OMAI 9/2009”, mai spun sindicaliștii din SNPPC.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ultraj politie Cătălin Predoiu