x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ULUITOR!!! Cu girul lui Teodor Baconschi, şefa Direcţiei de FORMARE PROFESIONALĂ din MAE participă la cursul de ÎNCEPĂTORI în diplomaţie organizat de ea însăşi!

ULUITOR!!! Cu girul lui Teodor Baconschi, şefa Direcţiei de FORMARE PROFESIONALĂ din MAE participă la cursul de ÎNCEPĂTORI în diplomaţie organizat de ea însăşi!

20 Iul 2011   •   09:58
ULUITOR!!! Cu girul lui Teodor Baconschi, şefa Direcţiei de FORMARE PROFESIONALĂ din MAE participă la cursul de ÎNCEPĂTORI în diplomaţie organizat de ea însăşi!

Alexandra-Laura Benea, fiica de 25 de ani a directorului Loteriei Romane, pedelistul clujean Gheorghe Benea, a fost numita, anul trecut, de ministrul de Externe, Teodor Baconschi, la conducerea Directiei Formare Profesionala a Institutului Diplomatic Roman (IDR) – subunitate a MAE, al carei presedinte este Baconschi. IDR se ocupa de pregatirea profesionala a membrilor corpului diplomatic, demnitarilor si functionarilor publici cu activitati in domeniul relatiilor internationale, informeaza www.romaniacurata.ro.

Conform propriului Cv postat pe site-ul intitutiei, Alexandra Benea nu are experienta diplomatica. Absolventa a facultatilor de stiinte economice si de stiinte politice, pana a fi unsa ca director la IDR, a lucrat ca asistent manager, functionar bancar si consilier de relatii publice.

Dar, d-ra Benea recupereaza din mers. Ea, care ar trebui sa dea lectii, tine cu ardoare sa participe la un curs de incepatori in tainele diplomatiei, pe care tocmai unitatea pe care o conduce il organizeaza. Mai precis, este competitor in concursul pentru participarea la 'Programul de formare diplomatica initiala' organizat de IDR.

Anuntul cu lista candidatilor care au trecut de prima etapa eliminatorie – selectia de dosare, urmand a participa la etapa (tot eliminatorie) a interviului, este publicat chiar pe pagina 'Home' a IDR. In lista, Alexandra-Laura Benea este la pozitia 7.

In aceeasi lista, la pozitia 25, il gasim pe Alexandru-Tudor Diaconu, fiul lui Florin Diaconu, alt sef din IDR – al Directiei Furnizare de Expertiza pentru MAE.

Angajata de peste un an ca functionar public, Alexandra Benea nu a catadiscsit sa isi depuna declaratia de avere, dar aspectul nu a starnit interesul inspectorilor Agentiei de Integritate.

In CV-ul postat pe site-ul IDR, Alexandra Laura Benea isi descrie principalele responsabilitati pe care le are ca director in cadrul institutului:

- intocmirea proiectelor planurilor anuale de pregatire
- realizarea de propuneri privind continutul programelor de pregatire,
- cadrele didactice si specialistii pe diferite domenii,
- organizarea desfasurarii cursurilor de pregatire,
- organizarea si desfasurarea diverselor manifestari stiintifice si publice.

Jurnalul National a solicitat Ministerului Afacerilor Externe sa explice criteriile care au fundamentat numirea Alexandrei Laura Benea, sa precizeze daca nu exista incompatibilitati intre functia sa si participarea la un concurs organizat de institutia pe care o conduce, precum si intre functia lui Florin Diaconu si participarea fiului acestuia la acelasi concurs. De indata ce vom primi aceste explicatii, le vom publica.

Radu Carp, directorul general al IDR, a declarat postului Realitatea TV ca nu vede nicio problema in ceea ce o priveste pe d-ra Benea si ca aceasta nu participa la un concurs. Asta, desi, repetam, probele sunt pe site-ul IDR.

UPDATE - MAE: Alexandra Benea s-a retras din Programul de formare diplomatica

Biroul de Presa al MAE ne-a remis un comunicat de raspuns la solicitarea Jurnalului National, prin care se incearca justificarea numirii 'doamnei Alexandra Benea' in functia de la IDR, pe principiul 'alta mai buna n-am gasit atunci'.

'Precizam ca la data numirii d-nei Alexandra Benea in functia de director, in cadrul Departamentului Formare Profesionala activau trei persoane cu atributii efective legate de formarea profesionala, dintre care doua cu studii de licenta si doar una singura, d-na Benea, cu studii post-universitare. Numirea d-nei Benea in functia de director de formare profesionala s-a facut cu respectarea legislatiei in vigoare', se spune in comunicat. Precizand ca D-na Benea nu este membru al vreunei formatiuni politice, comunicatul se incheie cu precizarea ca fiica directorului Loteriei s-a retras din competitia pentru participarea la Programul de formare diplomatica initiala 'din motive personale'.

×