x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un alpinist utilitar a murit, căzând de la etajul cinci

Un alpinist utilitar a murit, căzând de la etajul cinci

08 Mai 2010   •   00:00

Un alpinist utilitar care curăţa geamurile unei clădiri de birouri din zona Grozăveşti din Capitală a murit, sâmbătă, după ce i s-a desprins o cordelină de care era legat şi a căzut de la etajul cinci al imobilului.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat că alpinistul utilitar, în vârstă de 22 de ani, care era angajat să cureţe geamurile unei firme cu sediul într-o clădire din zona Grozăveşti, a căzut, în jurul orei 10.20, de la etajul cinci, după ce i s-a desprins o cordelină.

La faţa locului au ajuns poliţişti de la Secţia 20, specialişti de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti şi un procuror, a mai spus Ciocan.

Directorul ITM Bucureşti, Constantin Bujor, a declarat că, potrivit primelor informaţii ale anchetei declanşate în cazul accidentului de muncă, alpinistul utilitar a căzut de la circa 20 de metri înălţime după ce i s-a desprins o cordelină de care era asigurat pentru a lucra la înălţime.

Firma pentru care fusese trimis să spele geamurile are sediul în complexul Sema Parc.

Bujor a precizat că, din primele declaraţii luate de inspectorii ITM Bucureşti, tânărul era angajatul unei societăţi care are sediul în Sectorul 6 al Capitalei.

×
Subiecte în articol: observator