x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un alt suspect implicat în cazul furtului unui milion de euro, depistat în Slovenia şi arestat

Un alt suspect implicat în cazul furtului unui milion de euro, depistat în Slovenia şi arestat

19 Mar 2012   •   18:35

Un barbat de 22 de ani din judetul Prahova, acuzat ca in urma cu un an a fost implicat in furtul sumei de un milion de euro dintr-o casa nelocuita din Ploiesti, a fost arestat si extradat din Slovenia autoritatilor romane, el fiind al optulea suspect arestat in acest dosar.

Potrivit reprezentantilor Politiei Prahova, un tanar de 22 de ani, din localitatea prahoveana Valea Calugareasca, pe numele caruia in urma cu un an a fost emis mandat de arestare preventiva, fiind implicat in furtul sumei de 1.100.000 de euro dintr-o casa nelocuita din Ploiesti, a fost depistat in Slovenia, fiind extradat in Romania, unde judecatorii au confirmat mandatul de arestare.

Tanarul este acuzat ca, in luna ianuarie 2011, impreuna cu alti suspecti, a talharit un adolescent care furase peste un milion de euro, bani ce apartineau unei femei din Ploiesti. Femeia avea banii in urma vanzarii unor terenuri si pastra milionul de euro intr-un geamantan, intr-o casa nelocuita dintr-un cartier de la periferia Ploiestiului.

In acest dosar Judecatoria Ploiesti a emis noua mandate de arestare preventiva. Doua dintre mandate au fost emise pe numele a doi tineri din Valea Calugareasca, cei doi fiind acuzati de furt. Ei au intrat in casa nelocuita fara sa stie ca acolo exista un milion de euro, au luat banii si au plecat. Ulterior, cei doi au fost talhariti de alte sapte persoane, pe numele carora au fost emise mandate de arestare sub acuzatia de talharie.

Barbatul de 22 de ani depistat in Slovenia este al optulea suspect arestat in acest dosar, a noua persoana, suspectata de talharie, fiind in continuare data disparuta.

Procesul in care suspectii sunt judecati pentru furt si talharie se afla pe rolul Judecatoriei Ploiesti. Urmatorul termen al acestui proces a fost stabilit pentru data de 27 martie.

Pana in prezent, politistii care ancheteaza acest caz au reusit sa recupereze doar aproximativ 200.000 de euro, in bani si bunuri pe care suspectii le-au cumparat din suma furata.

Mediafax

×
Subiecte în articol: furt milion euro furt ploiesti