x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un arădean a găsit 10 obuze din al Doilea Război Mondial şi a vrut să le vândă la fier vechi

Un arădean a găsit 10 obuze din al Doilea Război Mondial şi a vrut să le vândă la fier vechi

de Agerpres    |    18 Sep 2012   •   14:56
Un arădean a găsit 10 obuze din al Doilea Război Mondial şi a vrut să le vândă la fier vechi
Un barbat din localitatea aradeana Draut a gasit in padurea din apropierea localitatii zece proiectile explozive si, fara a se gandi la consecinte, a luat decizia de a le duce acasa.
Cel mai probabil omul s-a gandit ca le-ar putea valorifica la fier vechi, insa odata ajuns la domiciliu barbatul a sesizat totusi telefonic Politia orasului Pancota.
'Politistii s-au deplasat de urgenta la domiciliul barbatului, constatand ca acesta a transportat la domiciliu proiectilele gasite in padurea din apropierea localitatii Draut, motiv pentru care au anuntat Protectia Civila din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad', a declarat marti purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Arad, comisar Camelia Tuduce.
Un echipaj pirotehnic alcatuit dintr-un ofiter si doi subofiteri din cadrul ISU Arad s-a deplasat la domiciliul barbatului pentru a ridica elemente de munitie.
'Ajunsi la fata locului, pirotehnisti au constatat ca este vorba de 10 proiectile explozive, din care patru de calibrul 100 mm, iar celelalte sase de calibrul 75 mm. Munitia care provenea din cel de-al Doilea Razboi Mondial a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta in vederea distrugerii sale ulterioare', a precizat capitanul George Plesca, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad.

×