x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un australian a devenit ultima victima a rebelilor

Un australian a devenit ultima victima a rebelilor

02 Mai 2005   •   00:00

Cea mai recenta victima a rapitorilor din Irak este Douglas Wood, un antreprenor australian in varsta de 63 de ani, a carui sechestare va crea si mai multe probleme coalitiei.

Rapitorii au transmis presei o inregistrare video a lui Wood, asezat pe jos si incadrat de doi militanti inarmati si cu fetele acoperite. Australianul a fost fortat sa transmita guvernului australian mesajul rebelilor. Wood cere retragerea fortelor coalitiei din Irak si spune ca se teme pentru viata lui. "Va rog, ajutati-ma. Nu vreau sa mor", implora acesta in inregistrare.

Sotia sa, Pearl Wood, a confirmat ca barbatul grizonat care apare in imaginile video este intr-adevar David, un om de afaceri australian care traieste in Statele Unite din 1992 si este casatorit cu o americanca. David Wood era furnizor de servicii pentru armata americana din Irak. Cu toate ca mesajul lui David este emotionant, premierul australian, John Howard, a refuzat ieri sa cedeze ultimatumului rebelilor, declarand ca teroristii nu vor dicta politica externa a Canberrei printr-un "act diabolic". "Vom continua sa facem tot ce putem, in conformitate cu pozitia noastra, care consta in a nu ceda cererilor rapitorilor. Nu putem si nu vom modifica aceasta pozitie", a tinut sa sublinieze Howard. Guvernul australian nu sta insa cu mainile in san. La Bagdad s-a deplasat deja o echipa interministeriala, care va incerca sa negocieze eliberarea ostaticului. Australia are 800 de militari in Irak, iar alti 350 sunt asteptati la mijlocul lunii mai sa se alature trupelor britanice si japoneze, in sudul tarii.

×
Subiecte în articol: observator