x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un avion cu 320 de pasageri a aterizat de urgenţă pe Otopeni

Un avion cu 320 de pasageri a aterizat de urgenţă pe Otopeni

de Mediafax    |    12 Mai 2012   •   06:16
Un avion cu 320 de pasageri a aterizat de urgenţă pe Otopeni

UPDATE 13 mai 2012, ora 14.08

Avionul care a aterizat de urgenta pe Otopeni a plecat spre Germania
Avionul care a aterizat de urgenta, sambata, pe Aeroportul Otopeni a plecat, duminica, spre Frankfurt, dupa finalizarea verificarilor tehnice in urma carora comandantul aeronavei a decis ca aceasta isi poate relua zborul, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii aeroportului.
"Decolarea a avut loc fara probleme duminica, la ora 10.00, in urma verificarilor efectuate de tehnicianul specializat pe modelul Boeing 777", au spus sursele citate.
Avionul, un Boeing 777 al companiei Air India care zbura, cu 320 de pasageri la bord, pe ruta New Delhi (India) - Frankfurt (Germania), a aterizat de urgenta pe Otopeni sambata dimineata, la ora 7:32, in urma unei alerte de posibil fum in cala.
Pe aeroport au sosit 32 de pompieri de la ISU si doua echipaje SMURD, in urma unui apel facut in jurul orei 7:15, dupa ce pilotul avionului a alertat turnul de control al aeroportului.
Aterizarea de urgenta s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui senzor defect care a semnalat fum in interiorul aeronavei, au declarat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU). "In urma verificarilor efectuate pana acum, nu s-a gasit fum la bord, iar nici in cala avionului nu se simtea fum", a precizat Catalin Miu, de la ISU Ilfov.
Pasagerii avionului au fost debarcati in siguranta, fara a se inregistra probleme medicale. Ei au luat masa in incinta aeroportului, dupa care au fost cazati la hoteluri din apropiere.
Compania Air India a solicitat un tehnician specializat pe modelul Boeing 777, pentru a efectua toate verificarile necesare la aeronava.

Un avion Boeing 777 cu 320 de pasageri de la bord, care zbura pe ruta New Delhi (India) - Frankfurt (Germania), a aterizat de urgenta pe aeroportul Otopeni, in aceasta dimineata, in urma unei alerte de posibil fum in cala.

Pasagerii au fost debarcati, neexistand raniti. Aeronava, care apartine companiei Air India, a aterizat la ora 7:32.

"In urma verificarilor efectuate pana acum, nu s-a gasit fum la bord, iar nici in cala avionului nu se simtea fum. Verificarile continua, pentru a se afla cauza pentru care s-a declansat acel senzor", a precizat Catalin Miu, de la ISU Ilfov.

Pasagerii avionului au fost debarcati in siguranta, fara a se inregistra probleme medicale, a mai spus reprezentantul ISU. "Nu a fost niciun pasager care sa fi acuzat atac de panica", a mai spus Miu.

Pe aeroport au sosit 32 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Otopeni, in urma unui apel facut in jurul orei 7:15, dupa ce pilotul avionului a alertat turnul de control al aeroportului.

Dupa efectuarea verificarilor, compania aeriana va decide daca pasagerii isi vor continua cursa cu aceeasi aeronava sau daca vor fi preluati de un alt avion, spun reprezentantii Aeroportului Otopeni.

×
Subiecte în articol: aterizare fortata otopeni