x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit la Cornetu. Unul dintre pasagerii aflaţi la bordul aparatului a fugit de la locul accidentului

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit la Cornetu. Unul dintre pasagerii aflaţi la bordul aparatului a fugit de la locul accidentului

23 Iun 2012   •   08:33
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit la Cornetu. Unul dintre pasagerii aflaţi la bordul aparatului a fugit de la locul accidentului

UPDATE 13:05 - Unul dintre pasagerii avionului prabusit la Cornetu a fugit de la locul accidentului, dupa sosirea echipelor medicale de prim-ajutor. El a fost localizat ulterior in parcul Rahova din Bucuresti, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Pasagerul a disparut in timp ce medicii acordau ingrijri medicale celorlalti raniti, au mai spus sursele citate. Ulterior, pilotul avionului i-a telefonat celui fugit si a aflat ca acesta se afla in parcul Rahova.

"A fost gasit si va fi dus la Spitalul Universitar. Are 17 ani si a spus ca a fugit cu o masina, deoarece s-a speriat. Prezinta un traumatism cranio-cerebral minor si o contuzie la umar", au mai spus aceleasi surse.

Un avion de mici dimensiuni, in care se aflau patru persoane, s-a prabusit in aceasta dimineata la Cornetu. Avionul, care este un model de agrement, a cazut intr-o zona cu case, la aproximativ 11 kilometri de Capitala. Cei patru barbati aflati la bordul aeronavei - pilotul, un instructor de zbor si doi elevi -, au fost raniti si au fost dusi la spitale din Capitala.

Avionul era inmatriculat in Germania, a declarat Nicolae Stoica, director investigatii zboruri din Ministerul Transporturilor. Stoica a mai spus ca este vorba despre un Cessna 206. Prabusirea s-a produs la putin timp dupa decolarea de pe aerodromul Clinceni. Potrivit primelor informatii, avionul s-a prabusit din cauza faptului ca pilotul ar fi ratat, practic, decolarea, si a fost obligat sa aterizeze fortat.

Alice Grasu, directorul Ambulanta Bucuresti a spus ca una dintre victime este in stare grava si va fi transportata cu un elicopter SMURD. Celelalte trei vor fi preluate de Serviciul de Ambulanta.

"Trei dintre raniti, inclusiv pilotul, au politraumatisme, dar sunt constienti si cooperanti. Cel de-al patrulea are si o contuzie cranio-cerebrala si una toraco-abdominala. Acesta si-a pierdut cunostinta, apoi si-a revenit, insa nu-si mai aminteste nimic", a precizat coordonatorul SMURD Bucuresti, dr. Bogdan Oprita.

O comisie va investiga cauzele accidentului aerian.

In urma cu o saptamana, un alt avion s-a prabusit la mitingul aviatic de la Banesti, in judetul Prahova. Aparatul de zbor de mici dimensiuni a luat foc dupa prabusire. In urma accidentului, pilotul si-a pierdut viata.

×