x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un băiat de 11 ani din Iaşi a câştigat finala unui concurs de canto din Italia (VIDEO)

Un băiat de 11 ani din Iaşi a câştigat finala unui concurs de canto din Italia (VIDEO)

de Cristinel C. Popa    |    26 Noi 2011   •   21:00
Un băiat de 11 ani din Iaşi a câştigat finala unui concurs de canto din Italia (VIDEO)

Este al doilea an consecutiv cand un important concurs din Italia este cucerit de un iesean. Stefan Cristian Atirgovitoae (10 ani), din Iasi, a cas­ti­gat sambata seara trofeul concursului 'Ti lascio una canzone' de la pos­tul de televiziune Rai Uno. Com­pe­titia, aflata la a cincea editie si la care au participat zeci de copii talen­tati din Italia, s-a desfasurat pe durata a doua luni si jumatate si a constat in zece etape, din care trei au fost cas­­ti­ga­te de baiatul din Romania.

Cel mai pretios premiu a fost acordat in ur­­ma interpretarii piesei 'Profeta Non Saro', Stefan cucerind cu vocea sa atat juriul, cat si publicul telespectator. 'Baiatul cu chip de inger', cum l-au numit italienii, nu este la prima ins­prava de acest gen, el obtinand in lu­na aprilie marele trofeu la Festiva­lul San Remo junior. Elev in clasa a V-a, pian, la Colegiul National de Arta 'O. Bancila', el a strans de-a lun­gul anilor zeci de distinctii, numai in 2010 primind aproape 20, majoritatea premiul I. Stefan canta de la vars­ta de 5 ani. Atunci a ascultat de zece ori o melodie a lui Goran Brego­vic si apoi a intepretat-o perfect, iar pa­rintii l-au inscris la Scoala populara de arta, la clasa regretatului profesor Titel Popovici. Dupa ce a terminat ciclul primar, a ajuns la Colegiul Na­ti­o­nal de Arta 'O. Bancila'.

Actualul profesor de canto este cunoscuta interpreta Mirela Fugaru. El are si alte veleitati artistice: dan­seaza foarte bine, inclusiv step. Pentru familia sa a fost un sfarsit de sap­ta­mana cum nu se poate mai fericit. 'Suntem bucurosi. Mi-a telefonat sa-mi spuna fericit ca a triumfat. Si-a dorit si a castigat. A fost o concurenta serioasa, multi copii foarte buni. Pentru el n-a fost un efort deosebit, a mun­­cit, a cantat si a reusit', a spus Florin Atargovitoae, tatal baiatului. Acesta afirma ca viata familiei lor nu s-a schimbat de cand fiul de 10 ani a de­venit vedeta. 'Se comporta normal, merge la film cu prietenii, la joaca.' Insa si lucreaza foarte mult. L-am intrebat pe parintele sau cat din timpul zilnic il dedica muzicii: 'Pai canta toata ziua. A repetat si acolo, in Italia'. In fiecare saptamana merge la Bucuresti pentru a exersa cu profesoara lui de canto, Mirela Fugaru.

In ceea ce priveste regimul special privitor la protectia vocii, atat baiatul, cat si parintii au grija ca Stefan sa se imbrace bine cand e rece afara. 'Ia cu el totdeauna fularul, o haina in plus.' Baiatul are talent si la dans, el luand lectii inclusiv de step. 'La San Remo, in aprilie, a fost racit si a avut si un numar de dans in care a evoluat in pasi de step. Pentru el urmeaza acum un nou hop, concursul Eurovision. Din pacate, anul acesta nu s-a mai tinut, dar spera ca in 2012 sa-l castige.' Romanii au monopolizat castigarea marelui trofeu al concursului 'Ti lascio una canzone', organizat de televiziunea pu­blica din Italia, anul trecut distinctia revenindu-i Madalinei Lefter (13 ani), care este tot din Iasi.

×