x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un bărbat care transporta un camion plin cu țigări de contrabandă, arestat preventiv

Un bărbat care transporta un camion plin cu țigări de contrabandă, arestat preventiv

15 Noi 2022   •   11:10
Un bărbat care transporta un camion plin cu țigări de contrabandă, arestat preventiv

Un bărbat prins în flagrant delict în timp ce transporta un camion plin cu țigări de contrabandă a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit unei decizii a Tribunalului Iași.

Potrivit unui comunicat al Poliției de frontieră, luni, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a admis propunerea procurorului de caz, dispunând cercetarea în stare de arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile a unui bărbat cu dublă cetăţenie, româno-moldoveană, pentru comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă și folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantităţi de mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă.

Sâmbătă, polițiști de frontieră şi procurorii DIICOT Iași au prins în flagrant delict un bărbat, pe raza județului Cluj, cu un transport de 600.000 de pachete cu țigări, netimbrate. În urma verificării documentelor folosite pentru a justifica tranzitul de mărfuri, a rezultat că au fost folosite înscrisuri referitoare la alte bunuri decât cele transportate în realitate.

De asemenea, în acest caz s-a stabilit că, în luna octombrie 2022, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat specializat în introducerea și distribuirea pe teritoriul României a unor însemnate cantități de țigarete de proveniență extracomunitară, cu eludarea formalităților vamale, cu eludarea plății taxelor vamale, a accizei și a taxei pe valoare adăugată exigibile pentru astfel de bunuri.

Cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

(sursa: Mediafax)

×