x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un bărbat din Gorj şi-a bătut copilul cu lanţul de la drujbă

Un bărbat din Gorj şi-a bătut copilul cu lanţul de la drujbă

30 Aug 2011   •   11:28
Un bărbat din Gorj şi-a bătut copilul cu lanţul de la drujbă

Cruzime fara margini in comuna gorjeana Negomir. Un baiat de 13 ani a fost internat la Sectia Chirurgie a Spitalului de Urgenta Targu-Jiu dupa ce a fost batut de tatal sau cu lantul de la drujba. Daca va fi gasit vinovat, barbatul risca de la 3 la 15 ani de inchisoare.

Copilul a fost salvat din mainile tatalui sau de cativa vecini, care au anuntat Politia. Vecinii spun ca barbatul isi batea deseori copiii.

Politistii gorjeni au deschis un dosar penal pe numele lui Vasile Letea (36 de ani), pe care il cerceteaza in stare de libertate pentru rele tratamente aplicate minorului.

"Un localnic din comuna Negomir a sesizat faptul ca un baiat de 13 ani a fost batut de tatal sau, in varsta de 36 de ani. In momentul de fata, barbatul este cercetat in stare de libertate pentru rele tratamente aplicate minorului", a declarat Bogdan Scafes, purtatorul de cuvant al IPJ Gorj.

"M-a batut tati cu cureaua si cu lantul de drujba fiindca am uitat sa dau de mancare la porci. M-a mai batut si anul trecut de Sfantul Nicolae, deoarece am calcat pe surpriza surorii mele, atunci m-a batut pe spate si peste maini. Si pe sora mea o bate", a spus copilul in varsta de 13 ani, potrivit RTv.

Copilul a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta din Targu Jiu. "Baiatul de 13 ani este internat in sectia Chirurgie, cu multiple echimoze, starea sa generala fiind buna. Va mai ramane internat o vreme", a declarat medicul Constantin Palivan, purtatorul de cuvant al spitalului.

Potrivit autoritatilor locale de la Negomir, mama celor doi copii a plecat in urma cu doi ani in Franta, iar ultima data cand a luat legatura cu familia sa a fost in septembrie anul trecut.

Si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Gorj a deschis o ancheta in acest caz.




×