x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un bărbat în criză de nervi a intrat cu maşina în poarta Palatului Elysée

Un bărbat în criză de nervi a intrat cu maşina în poarta Palatului Elysée

26 Dec 2013   •   15:32
Un bărbat în criză de nervi a intrat cu maşina în poarta Palatului Elysée

Directorul unui teatru din Paris a lovit joi cu maşina una dintre porţile Palatului Elysée, după ce cu o zi înainte fusese reţinut de poliţie şi apoi eliberat.

Se pare că bărbatul, de naţionalitate italiană, director al teatului "La Comédie italienne", a vrut să protesteze faţă de tăierea subvenţiei pentru teatrul său.

Aflat "în pragul unei crize de nervi", după cum scrie ziarul Le Figaro, protestatarul a încercat, fără să reuşească, să treacă prin poarta dinspre Champs-Elysées a palatului. Conform primelor date, el nu a reuşit decât să atingă uşor grilajul cu bara maşinii, fiind reţinut imediat de forţele de ordine. Un perimetru de securitate a fost instituit în jurul palatului prezidenţial, după incident.

Un martor a povestit pentru ziarul Le Parisien că a auzit "un zgomot foarte puternic şi a văzut o maşină gri" oprită în poartă. Martorul a mai spus că protestatarul era în stare de inconştienţă când a fost scos din maşina sa.

Cu o zi înainte, acelaşi individ a stropit cu alcool şi a dat foc unui manechin pe o stradă din Paris, apoi a împrăştiat fluturaşi în care denunţa diminuarea subvenţiei pentru teatrul său. Se pare că şi gestul de joi are aceeaşi cauză.

După ce a fost reţinut de poliţie, directorul de teatru a fost dus la spital pentru o "examinare complementară", în special în privinţa sănătăţii sale mintale.

Nu este primul incident de acest fel petrecut la Elysée. În 2010, un bărbat cu tulburări mintale chiar a reuşit să treacă prin acea poartă a palatului şi să ajungă în curte. Garda palatului l-a reţinut imediat.

×
Subiecte în articol: palatul elysee