x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un britanic ar fi fost vindecat de HIV, după un transplant cu celule stem. Este al doilea caz din lume

Un britanic ar fi fost vindecat de HIV, după un transplant cu celule stem. Este al doilea caz din lume

de Emil Neacşu    |    05 Mar 2019   •   13:59
Un britanic ar fi fost vindecat de HIV, după un transplant cu celule stem. Este al doilea caz din lume

Un pacient englez, care era infectat cu HIV/SIDA, s-ar fi vindecat după ce a urmat un tratament prin care i-au fost transplantate celule stem, potrivit Daily Mail. Medicii susţin că bărbatul din Londra are deja 18 luni de când nu mai prezintă semne că are HIV, după transplantul de celule stem. Singura persoană care a supravieţuit unui astfel de tehnici, considerată riscantă în lumea medicală, şi care s-ar fi vindecat de HIV, a fost  americanul Timothy Ray Brown, care locuia în Berlin, în urma unui tratament urmat acum 12 ani. 

Orice altă tentativă de tratament medical din ultimii ani s-a soldat cu eşec, unele dintre ele cu consecinţe grave, în urma cărora pacienţii au murit. 

Presa britanică susţine că vestea vindecării pacientului britanic este o adevărată performanţă în lupta mondială împotriva SIDA. Specialiştii avertizează, însă, că această victorie nu schimbă prea mult realitatea pentru cei 37 de milioane de oameni infectaţi cu HIV. 

Pe lângă HIV, pacientul britanic suferea şi de o formă de cancer - limfomul lui Hodgkin.

 

×
Subiecte în articol: hiv sida