x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un consilier judeţean PDL trebuie să returneze 10.000 lei, cheltuiţi pe deplasări

Un consilier judeţean PDL trebuie să returneze 10.000 lei, cheltuiţi pe deplasări

12 Aug 2010   •   00:00
Un consilier judeţean PDL trebuie să returneze 10.000 lei, cheltuiţi pe deplasări

Curtea de Conturi a stabilit că Giurgea Teodor, consilier judeţean PDL din Mureş, trebuie să returneze 10.000 de lei la bugetul de stat pentru o deplasare făcută în 2008 în străinătate, la invitaţia Guvernului României, deoarece a făcut vizita în calitate de om de afaceri şi nu de consilier.

Consilierul judeţean din Mureş Giurgea Teodor, care este om de afaceri, a declarat, joi, după şedinţa CJ, că ar trebui să dea înapoi suma de 10.000 de lei pentru o deplasare făcută în Europa, atât de el, cât şi de alţi colegi de la isntituţie.

"Trebuie să dau înapoi, pentru o deplasare făcută în 2008, 10.000 de lei. Pentru ceilalţi nu ştiu sumele, sincer. Deplasarea a fost în interesul Consiliului Judeţean Mureş, în Europa, în mai multe ţări, nu îmi amintesc care, vreo zece zile", a declarat Giurgea.

De cealaltă parte, preşedintele CJ Mureş, Lokodi Edita Emoke, a spus că este vorba doar de un consilier, nu de mai mulţi, iar Giurgea a fost "în America", la invitaţia Guvernului României, transmisă Consiliului Judeţean, pentru o delegaţie de oameni de afaceri care să reprezinte România.

"Este doar domnul Giurgea. A fost acum doi ani, la o invitaţie venită de la Guvernul României, dar nu pentru consilieri judeţeni, ci a venit (invitaţia -n.r.) că oameni de afaceri, în delegaţie care să reprezinte România în America, să plece. Şi a plecat şi acum trebuie să restituie banii, că cei de la Curtea de Conturi susţin că nu era pentru CJ", a spus Lokodi.

În arhiva electronică a Consiliului Judeţean, până în aprilie 2008, când lui Giurgea i-a încetat de drept mandatul, ca urmare a părăsirii PNL pentru PDL, nu apare nicio hotărâre de CJ aferentă unor sume necesare deplasării acestuia peste hotare, în anul respectiv.

×
Subiecte în articol: observator