x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un cotidian francez, condamnat să plătească 3.000 de euro lui Roman Polanski pentru violarea intimităţii

Un cotidian francez, condamnat să plătească 3.000 de euro lui Roman Polanski pentru violarea intimităţii

15 Ian 2010   •   00:00

Cotidianul francez Aujourd'hui en France/Le Paris a fost condamnat vineri, de o instanţă din Paris, să plătească 3.000 de euro daune morale lui Roman Polanski şi soţiei sale, după ce a publicat fotografii cu familia regizorului, la reşedinţa acestuia din Elveţia, informează AFP, citat de Mediafax.



Înalta Curte din Paris a condamnat ziarul pentru "violarea vieţii private" şi a cerut ca sentinţa să fie publicată în următorul număr al cotidianului.

Articolele şi fotografiile incriminate au fost publicate imediat după eliberarea lui Polanski, când acesta se afla la cabana sa din Gstaad (Elveţia), unde este în regim de arest, în aşteptarea unei eventuale extrădări în Statele Unite ale Americii.

Pe 5 decembrie, Parisien a publicat trei fotografii pentru a ilustra un articol numit "Polanski şi-a regăsit familia". Una dintre fotografii îl arăta pe Polanski ajungând la Gstaad, a doua o prezenta pe Emmanuelle Seigner, soţia regizorului, în spatele unei ferestre a cabanei, iar a treia îl arăta pe fiul lui Polanski în grădina cabanei.

Considerând că aceste fotografii atentează la dreptul său la intimitate, cuplul Polanski a dat în judecată publicaţia, cerând daune morale în valoare de 40.000 de euro.

Acest proces este primul dintr-o serie. Cineastul franco-polonez şi soţia sa au dat în judecată şi săptămânalele VSD, Journal du Dimanche şi Voici, cerând despăgubiri în valoare de 75.000 de euro. Sentinţa în aceste cazuri va fi pronunţată pe 19 ianuarie.

Elveţia trebuie să se pronunţe în legătură cu cererea de extrădare formulată de Statele Unite pe numele cineastului Roman Polanski, în prezent arestat la domiciliu, în oraşul Gstaad.

×
Subiecte în articol: mass-media