x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un cunoscut politician român A MURIT la 66 de ani

Un cunoscut politician român A MURIT la 66 de ani

19 Mai 2021   •   22:19
Un cunoscut politician român A MURIT la 66 de ani
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Adrian Rădulescu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a murit la numai 66 de ani, Rădulescu s-a prezentat miercuri la spital și a fost internat de urgență. Însă, organismul său a cedat, scrie stiripesurse.

Adrian Rădulescu a fost unul dintre membrii activi ai PMP. Cu afaceri multe în agricultură, Rădulescu a fost membru al FSN în 1990. În 2007, Rădulescu a devenit director de cabinet al lui Dacian Cioloș în Guvernul Călin Popescu Tăriceanu. Între 2001 și 2007 a fost și moderator al emisiunii Viața Satului la TVR 1.

Adrian Rădulescu a terminat Facultatea de Horticultura în 1983 în cadrul USAMVB, de la absolvire până în 1988 a fost șef de fermă la IAS Mogoșoaia. În intervalul 1989-1990 a fost inginer șef și președinte la CAP Buftea, iar între 1990-1991 a fost directorul Societăților Comerciale cu Capital de Stat București-Ilfov, fostul Trust IAS București, care, conform spuselor fermierulului: ”Era inima Bucureștiului din punct de vedere agricol, fiind creat să aprovizioneze 70% din Capitală cu produse agricole proaspete. În administrare aveam centura de lapte a Bucureștiului. Erau 7 IAS-uri și fiecare avea minim 2 ferme zootehnice de vaci cu lapte și minim o fermă de porci. Trustul IAS București gestiona aproate toate activitățile din agricultură: cereale, legume, fructe, lapte, carne, inclusiv procesarea”.

Din 1991 Rădulescu a trecut în privat până în 2007, când a devenit director de cabinet al lui Dacian Cioloș în Guvernul Tăriceanu. Demn de menționat e că între 2001 și 2007 a fost și moderator al emisiunii Viața Satului. De asemenea a fost și președinte al LAPAR, secretar de stat și consilier prezidențial. În prezent este președintele Asociației Fermierilor din România (funcție pe care a mai deținut-o în trecut), care are în jur de 2.500 de membri din rândul fermierilor mici din toate sectoarele de activitate. Asociația Fermierilor din România, fondată în 1996, e prima asociație a fermierilor înființată în țara noastră. Biografia bogată îl face pe Rădulescu să rămână pe mai departe una din cele mai influente voci din agricultură, atât pe partea de business, cât și pe cea de politici agricole, potrivit agrointel.ro.

Fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii a fost unul din primii arendași cu acte în regulă de după Revoluție, pornind de la 150 de ha lucrate, ca în perioada de glorie să ajungă la 7.000 de hectare. În prezent mai lucrează pe partea de cultură mare aproximativ 400 ha în județul Giurgiu, luate în totalitate în arendă, pe care îl lucrează închiriind utilaje de la terți în regim de prestări servicii. Ca producții medii obținute în 2018 la cultura mare menționăm 6.800 kg/ha la grâu și 12.000 kg/ha la porumb.

Deţinea patru ferme de porci moderne, inaugurate în 2011-2013, dintre care 3 au capacitatea de 2.000 capete și una de 5.000 de capete. În fiecare dintre cele trei ferme mai mici a investit 1,2 milioane euro, iar în cea mare în jur de 2 milioane de euro. Anual de pe poarta fermelor sale ies cam 32.000 de porci. Deține și abator propriu în Valea Dragului, Giurgiu, în care a investit în jur de 1 milion de euro.

 

 

×
Subiecte în articol: adrian radulescu