x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un deţinut a evadat de la penitenciarul din Baia Mare

Un deţinut a evadat de la penitenciarul din Baia Mare

05 Iul 2011   •   09:27
Un deţinut a evadat de la penitenciarul din Baia Mare

Barbatul, condamnat pentru furt calificat, lucra in afara penitenciarului. "In jurul orei 10:45 am fost informati ca persoana privata de liberatate a parasit punctul de lucru de la Manastirea Habra, din Satul Nou de Jos, din Maramures", a declarat Crina Suciu, purtator de cuvant la penitenciarului din Baia Mare.

Aceasta a precizat ca barbatul era in regim semideschis, cu o condamnare de 3 ani si era supravegheat.

"Au fost luata masurile specifice, alarmarea unitatii, crearea de grupe operative de urmarire, a fost anuntata politia municipiului Baia Mare, Jandarmeria, precum si Inspectoratul Politiei de Frontiera", a mai spus Suciu, citat de realitatea.net. Grupele operative, formate din personalul penitenciarului, au mers la domiciliul concubinei si la cei care l-au vizitat pe evadat de-a lungul timpului.

Purtatorul de cuvant al penitenciarului din Baia Mare a precizat ca, deocamdata, nu exista date concrete despre modul in care a fost posibila evadarea.

Andreica Lucian Ioan, in varsta de 24 de ani, executa o pedeapsa privativa de libertate in regim semideschis si a fost incarcerat in Penitenciarul Baia Mare in 26 octombrie 2010, avand o condamnare de trei ani pentru infractiunea de complicitate la furt calificat, si urma sa fie propus pentru eliberarea conditionata in 1 iulie 2012. Infractiunea de evadare se pedepseste cu o inchisoare de la sase luni la doi ani.

×