x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un doctor român din Marea Britanie a scăpat de concediere după ce și-a înjurat pacienții și asistentele

Un doctor român din Marea Britanie a scăpat de concediere după ce și-a înjurat pacienții și asistentele

10 Ian 2019   •   22:38
Un doctor român din Marea Britanie a scăpat de concediere după ce și-a înjurat pacienții și asistentele

Un chirurg român din Marea Britanie care i-a înjurat pe pacienții și asistentele de la un spital NHS își va menține slujba. Conform Dailymail, comportamentul său a venit în urma „diferențelor materiale culturale” pentru că este din România.

Șerban Gheorghiu, în vârstă de 59 de ani, a șocat personalul spitalului cu glume groaznice. Acesta le spunea pacienților să stea în „poziția George Michaels” când trebuiau să se aplece pentru endoscopiile din zonele intime.

Bărbatul a spus că „nu a luat niciodată femeile pe la spate” și i-a spus unui asistent că l-ar duce în Thailanda pentru a le „fisura pelvisul” femeilor pentru că sunt „mici și fragile”.

El a întrebat o paznică dacă a făcut „sex dur”, le spunea doctorilor „c**ve nenorocite”, numea management-ul spitalului drept „c**at” sau „bastarzi” și i-a spus unui pacient cu cancer că nu pot „mătura boala sub covor”.

Incidentele au avut loc între octombrie 2015 și august 2017. Colegii au spus că purtarea sa este din cauza faptului că engleza este a doua limbă a sa. El este originar din Cluj-Napoca și s-a mutat în Marea Britanie în 1992.

Gheorghiu a fost suspendat 9 luni, chiar dacă Consiliul medicilor din Marea Britaniei l-au vrut eliminat din profesie.

„Declarațiile colegilor lui Gheorghiu spun că diferențele culturale și  faptul că engleza este a doua sa limbă au contribuit la comportament.”

„Însă, Tribunalul a decis că el știa că limbajul și comportamentul erau obscene. Tribunalul nu acceptă că este explicat sau scuzat de factorii culturali sau linguali. Comportamentul lui Gheorghiu a fost agravat de diferența de putere dintre el și subiecții comportamentului său.”

 

×