x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un fals instructor de karate a reuşit să înşele părinţii a peste 300 de copii

Un fals instructor de karate a reuşit să înşele părinţii a peste 300 de copii

13 Mar 2010   •   00:00

Un bărbat care s-a recomandat ca fiind instructor autorizat de arte marţiale a păcălit peste 300 de copii şi 8 directori de şcoală. Părinţii micuţilor i-au dat bani pentru antrenamente şi pentru echipament, dar n-au primit nimic în schimb, pentru că falsul instructor a dispărut.



Bărbatul, originar din Covasna, a dat lovitura în mai multe localităţi din judeţul Suceava, în zona Dornelor. "Ne-a zis să dăm câte 20 de lei, ca să ne înscriem şi într-o duminică, am mers şi am făcut educaţie fizică şi ne-a zis că nu mai facem karate, că facem luni. Am fost vreo 31 de copii", a declarat unul dintre copii păcăliţi.

"Karatistul" prezenta directorilor de şcoli documente false, traduse din limba maghiară, care atestau că este maestru instructor de Aikido şi membru al Federaţiei Maghiare de Arte Marţiale, scrie replicaonline.ro. "Avea nişte acte, dar nu ştiu cât erau de adevărate. Atâta timp cât eu am văzut că are acordul de la primărie, eu nu am insistat, pentru că am primit şi confirnarea verbală că poate să prezinte oferta", a declarat Elisabeta Melanca, directorul adjunct al Grupului Şcolar Iacobeni.

Instructorul de arte marţiale a ridicat aproape 8.000 de lei de la creduli. "În cauză s-au întocmit 10 dosare penale. Învinuitul se sustrage cercetărilor penale şi este cunoscut pentru săvârşirea infracţiunilor de acelaşi gen, pe raza altor judeţe", a declarat Gabriel Panţîru, purtător cuvânt al IJP Suceava. Bărbatul este acuzat de exercitarea fără drept a unei profesii şi înşelăciune.

×
Subiecte în articol: observator