x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un cetăţean german a mandatat doi români să-i ucidă fosta iubită. Vezi ce a urmat

Un cetăţean german a mandatat doi români să-i ucidă fosta iubită. Vezi ce a urmat

de Istvan Deak    |    20 Apr 2013   •   20:23
Un cetăţean german a mandatat doi români să-i ucidă fosta iubită. Vezi ce a urmat

Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Timiş, sprijiniţi de luptătorii S.A.S, au descins, joi dimineaţă, într-o locuinţă din oraşul Sânicolau Mare, unde l-au arestat pe cetăţeanul german Roland.V (53 de ani), urmărit în baza unui mandat european de arestare, emis de către autorităţile austriece, pentru comiterea infracţiunii de omor. El este suspectat că a mandatat doi români, ca în schimbul sumei de 41.000 de euro să o ucidă pe fosta lui prietenă şi pe actualul ei iubit, dar şi să îi rupă picioarele fostei sale soţii, informează cotidianul austriac Die Presse. Motivul crimelor comandate este încă neclar. “Un motiv posibil ar putea fi relaţia privată pe care o avea cu femeia, însă legătura cu omul de afaceri german este încă neclară. Aşteptăm din partea autorităţilor române nu doar extrădarea bărbatului de 53 de ani, ci şi a celor doi români care au fost mandataţi să pună în aplicare planul, cei doi aflându-se de asemenea în România. Lucrurile trebuie să se mişte rapid acum. Colegii români au tradus mandatul de arestare emis de noi, altfel riscam ca bărbatul să fie eliberat după 48 de ore. Procedurile de extrădare ar putea dura aproape două săptămâni”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Procuraturii Ried, Alois Ebner.

Dorea fotografii cu cadavrele

Conform Kronen Zeitung, germanul stabilit în Austria era implicat profesional în România, iar cei doi români mandataţi pentru a făptui crimele erau din cercul lui de prieteni, lucrând pentru el o perioadă de timp.

Planul a fost detaliat, pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie, într-o cafenea din Timişoara. Pentru crimele preconizate la începutul lunii aprilie, Roland V. a promis 41.000 de euro, 11.000 pentru uciderea omului de afaceri, 30.000 pentru cea a fostei iubite. Conform Kurier.at, o parte din bani au fost achitaţi în avans încă din luna martie. Ruperea picioarelor fostei soţii cu o bâtă de lemn era considerată un bonus din partea bărbatului. Pentru a se asigura că cei doi români nu fac vreo greşeală, cei trei s-au deplasat în Austria, cetăţeanul german arătându-le personal locul unde locuieşte fosta sa iubită. Cei doi au primit şi câteva poze cu adresa la care stă omul de afaceri german. Bărbatul de 53 de ani nu s-a mulţumit doar cu simpla ucidere a celor doi, ci le-a ordonat românilor să folosească o bară de fier, ultima tranşă a banilor urmând să îi încaseze abia după ce vor prezenta poze cu cadavrele celor doi.

L-au denunţat la poliţia vieneză

În prima fază cei doi români au acceptat oferta neamţului, dar s-au răzgândit şi susţin acum că nu ar fi pus niciodată în aplicare solicitările acestuia. Unul dintre ei s-a prezentat la începutul lunii aprilie la poliţia din Viena şi l-a denunţat pe bărbatul german. Informaţia a pus în alertă autorităţile din trei ţări. Procuratura Ried, oraşul ultimei reşedinţe stabile, autorităţile din România, dar şi omologii din Bremen, Bayern şi Wiesbaden au început imediat să îl caute pe bărbat. Aflând că este în vizorul poliţiei, el a încercat să se ascundă în România, în locuinţa unui prieten din Sânicolau-Mare.

Reacţia şocantă a fostei neveste

Deşi a fost anunţată de poliţia germană că este pe lista potenţialelor victime, fosta soţie a lui Roland V. consideră că bărbatul de 53 de ani este victima unei înscenări. “Nu îmi este frică. Ce se spune despre fostul meu bărbat nu este adevărat. Chiar dacă trăim separaţi, el nu ar fi capabil de aşa ceva. Avem o relaţie foarte bună”, a declarat femeia pentru Passauer Neue Presse. Originară din Bad Fussing, femeia este partener în firma condusă de fostul ei soţ. “Activitatea firmei va continua în condiţii normale, eu fiind responsabilul ei pe teritoriul Germaniei”, a mai adăugat aceasta.

×