x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un ieşean a descoperit 36 de proiectile neexplodate în pământul pe care îl ara

Un ieşean a descoperit 36 de proiectile neexplodate în pământul pe care îl ara

15 Mai 2012   •   14:04
Un ieşean a descoperit 36 de proiectile neexplodate în pământul pe care îl ara

36 de proiectile ramase neexplodate din timpul celui de-al doilea razboi mondial au fost gasite marti, pe terenul unui barbat dintr-o comuna ieseana, descoperirea fiind facuta chiar de satean, in timp ce isi ara pamantul

Barbatul isi ara terenul din comuna ieseana Popricani, iar la un moment dat a descoperit cinci proiectile, care au fost scoase la suprafata de utilajul agricol.

Sateanul a sunat imediat la 112, iar la fata locului au ajuns pirotehnistii ISU Iasi, care au descoperit in zona respectiva alte 31 de proiectile de calibrul 76 milimetri.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi, cele 36 de proiectile au fost ridicate, urmand sa fie distruse prin detonare controlata, la sfarsitul acestei saptamani.

Reprezentantii ISU Iasi atrag atentia asupra pericolului producerii unor explozii in cazul in care munitia gasita este demontata, lovita sau taiata.

In 23 martie, doi copii in varsta de 15 ani au fost raniti in localitatea ieseana Valea Oilor, comuna Baltati, in urma exploziei unui proiectil ramas neexplodat din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Unul dintre copii a ramas fara o mana, iar cel de-al doilea a ajuns la spital cu leziuni grave la picioare.
Proiectilul a fost gasit de cei doi copii pe un camp, in timp ce acestia se intorceau de la scoala.

×