x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un ieşean a fost plimbat şase ore între patru spitale

Un ieşean a fost plimbat şase ore între patru spitale

18 Noi 2010   •   13:41

Un tânăr în vârstă de 29 de ani, aflat în stare gravă, după ce a fost rănit în urma prăbuşirii unui mal de pământ, a fost plimbat timp de şase ore între patru spitale din judeţul Iaşi. Bărbatul a ajuns, în cele din urmă, la Spitalul de Urgenţe din municipiu, unde se află internat în prezent.

"Pacientul a ajuns la Urgenţe, după şase ore de la producerea accidentului şi patru spitale schimbate, fiind plimbat cu trei ambulanţe. Iniţial, el a fost dus în şoc traumatic la Spitalul din oraşul Târgu Frumos. Apoi, pacientul a fost dirijat la Spitalul Sfântul Spiridon, după care la Spitalul Parhon, iar în final a ajuns la Urgenţe. Asta în condiţiile în care singura clinică de ortopedie-traumatologie ce rezolvă complet patologia respectivă e la Spitalul de Urgenţe", a declarat, astăzi, pentru Mediafax şeful UPU din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi, medicul Tudor Ciuhodaru.

El a precizat că pacientul se află internat în secţia ATI-Traumatologie din cadrul spitalului, precizând că prognosticul în acest caz este unul rezervat.

"Fără deschiderea noului Spital de Urgenţe din Iaşi, fiecare dintre noi putem deveni oricând o victimă plimbată între spitale", a mai spus medicul ieşean.

Construcţia unui nou spital de Urgenţe în Iaşi a început în urmă cu peste 15 ani, lucrările fiind tergiversate din lipsa fondurilor.

Între timp, autorităţile au decis că aici va funcţiona Institutul de Oncologie, Spitalul de Urgenţe urmând să beneficieze de unul sau două etaje în clădirea respectivă.

Clădirea este ridicată chiar în curtea actualului Spital de Urgenţe, iar construcţia este aproape finalizată.

×