x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un marinar bulgar de pe nava Saint James Park, cu români la bord, cere ajutor

Un marinar bulgar de pe nava Saint James Park, cu români la bord, cere ajutor

27 Feb 2010   •   00:00

Un marinar bulgar de pe nava britanică St. James Park, răpită de piraţii somalezi în decembrie şi având la bord şi marinari români, a cerut ajutor într-un apel telefonic, afirmând că întregul echipaj este în pericol.



Marinarul a sunat la redacţia ziarului bulgar 168 Cheasa şi a afirmat că viaţa sa şi a colegilor săi este în pericol. El a declarat că situaţia este disperată şi că marinarii se aşteaptă ca nava să fie vândută şi echipajul să fie lăsat la ţărm, unde nu va putea supravieţui mai mult de două luni, a declarat sâmbătă redactorul-şef adjunct al cotidianului, Ivan Zahariev.

Marinarul, care a vorbin în bulgară, s-a identificat ca Ivailo Rusev şi a enumerat numele colegilor săi şi numerele lor de asigurare socială, relatează site-ul Novinite.com, citat de Mediafax. El a declarat că sunt abandonaţi de 60 de zile, iar hrana şi resursele li s-au diminuat, fiind foarte îngrijoraţi de un eventual sfârşit tragic.

Căpitanul Dimitar Dimitrov, preşedintele unei asociaţii a marinarilor bulgari, a declarat că aceasta face parte din tactica piraţilor somalezi de a exercita presiuni, adăugând că nu se pune problema vânzării navei.

Capturată la 28 decembrie în Coridorul de tranzit recunoscut internaţional din Golful Aden, în timp ce se deplasa din Spania către Thailanda, nava St James Park are la bord 26 membri ai echipajului, printre care şi doi români.

×
Subiecte în articol: observator