x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un microbuz cu călători s-a răsturnat pe traseul Mamaia - Constanţa

Un microbuz cu călători s-a răsturnat pe traseul Mamaia - Constanţa

16 Feb 2010   •   00:00

Nouă persoane au fost rănite şi transportate la spital după ce microbuzul în care se aflau a derapat într-o curbă şi s-a răsturnat la ieşirea din staţiunea Mamaia către Constanţa. Accidentul rutier s-a petrecut în jurul orei 6,15.



Purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa, Carmen Şerbănescu, spune că victimele au fost transportate cu ambulanţele la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi sunt în afara oricărui pericol. "În cazul unei singure persoane - o femeie în vârstă de 52 de ani - s-ar putea să fie necesară internarea în spital", a afirmat reprezentanta SPR, citată de Agerpres. Ea a mai menţionat că femeia a suferit diferite traumatisme şi o plagă la braţul drept.

Microbuzul, care aparţine firmei Grup Media Sud, efectua una dintre cursele regulate Năvodari - Constanţa. Mijlocul de transport în comun are o capacitate de 19 locuri pentru călători, plus cel al şoferului, însă în maşină erau mai multe persoane, unele dintre ele stând în picioare. În microbuz se aflau numai adulţi, marea majoritate persoane care mergeau la serviciu.

Din primele verificări ale poliţiştilor a reieşit că şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum acoperit parţial cu polei şi, într-o curbă, a pierdut controlul volanului după ce mijlocul de transport a derapat.

Pe 1 februarie, două persoane au murit şi alte opt au fost rănite, după ce un microbuz cu muncitori a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un utilaj tip wolla. Tragedia s-a petrecut pe DN22 Constanţa - Tulcea, în apropierea localităţii Lumina.

Câteva zile mai târziu, pe 8 februarie, în staţiunea Mamaia, trei persoane au fost rănite, printre care una grav, după ce microbuzul plin cu călători în care se aflau a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism care circula regulamentar. Mijlocul de transport în comun efectua o cursă între Năvodari şi Constanţa.

Alte patru persoane au murit şi patru au fost rănite după ce, pe 12 februarie, pe DN22C Constanţa - Cernavodă, la marginea localităţii Poarta Albă, într-un microbuz care transporta muncitori şi circula regulamentar a intrat un TIR.

×
Subiecte în articol: observator