x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un militar român a murit în Afganistan

Un militar român a murit în Afganistan

10 Mai 2011   •   09:35
Un militar român a murit în Afganistan

164583-.jpgCaporalul Cătălin-Ionel Marinescu, din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", a murit, în această dimineaţă, în jurul orei 06:00, în provincia Zabul din Afganistan.

Militarul se afla într-o misiune de patrulare şi efectua cerectarea terestră pe autostrada A1. În urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, caporalul a fost grav rănit, fiind transportat de urgenţă cu un elicopter la Spitalul Militar din baza Lagman pentru îngrijiri medicale. Cu toate eforturile depuse de personalul medical, caporalul Marinescu nu a mai putut fi salvat. Militarul, în vârstă de 28 de ani, era necăsătorit.

Militarul va fi avansat în grad

Caporalul Cătălin-Ionel Marinescu va fi avansat la gradul de sublocotenent post-mortem, după ce ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a semnat ordinul respectiv, spunând că a săvârşind acte de devotament excepţional în timpul executării misiunii în teatrul de operaţii din Afganistan.

De asemenea, ministrul Oprea a solicitat preşedintelui României propunerea de decorare a sublocotenentului post-mortem Cătălin-Ionel Marinescu cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.


×