x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un minor din Jariştea a furat o maşină şi a condus băut până la Giurgeni, în Ialomiţa

Un minor din Jariştea a furat o maşină şi a condus băut până la Giurgeni, în Ialomiţa

09 Sep 2019   •   20:17
Un minor din Jariştea a furat o maşină şi a condus băut până la Giurgeni, în Ialomiţa

Un minor în vârstă de 16 ani, din Jariştea, a sustras un autoturism, pe care l-a condus sub influenţa băuturilor alcoolice până în comuna Giurgeni, judeţul Ialomiţa, unde a fost oprit în trafic de poliţişti, a informat luni Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

„La data de 08.09.2019, ora 06:06, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Odobeşti au fost sesizaţi prin 112 de către un bărbat din comuna Jariştea cu privire la faptul că o persoană cunoscută, şi anume un minor în vârstă de 16 ani, din comună, i-a sustras autoturismul care era parcat în faţa porţii locuinţei sale. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că apelantul, împreună cu alţi trei prieteni, printre care şi minorul reclamat, au mers la o discotecă dintr-o comună vecină. În jurul orei 05:00, proprietarul maşinii a fost sunat de către mama lui care i-a spus că autoturismul a fost sustras de tânărul în vârstă de 16 ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Cătălina Murariu.

Potrivit sursei citate, din cercetări s-a stabilit faptul că cel care a condus maşina până la discotecă i-ar fi înmânat cheile autoturismului tânărului în vârstă de 16 ani, care i-ar fi spus că i le va da proprietarului. Minorul a revenit pe raza comunei Jariştea şi în jurul orei 05:00 ar fi sustras autoturismul, care se afla parcat în faţa locuinţei proprietarului.

Duminică dimineaţă, minorul a fost depistat conducând autoturismul sustras pe DN 2A, pe raza comunei Giurgeni, judeţul Ialomiţa, înspre municipiul Constanţa. Acesta a fost oprit de poliţişti în trafic, care au constatat că şoferul nu deţine permis de conducere. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele tânărului, care a fost preluat de poliţiştii vrânceni şi adus în Vrancea, a fost întocmit dosar penal. Acesta a fost prezentat, luni, instanţei, care a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: minor fara carnet si baut