x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un muncitor feroviar a murit după ce a fost lovit de un tren care circula cu viteză

Un muncitor feroviar a murit după ce a fost lovit de un tren care circula cu viteză

03 Sep 2012   •   19:39

Un barbat de 40 de ani care lucra, luni dupa-amiaza, in Gara Barbosi, din apropierea municipiului Galati, a murit dupa ce a fost lovit de un tren care circula cu viteza.

Din primele informatii se pare ca barbatul, angajat al societatii Servtrans, a incercat sa treaca peste calea ferata pentru a ajunge sa lucreze la o garnitura stationata, desi in zona se apropia cu viteza un alt tren.

Barbatul a fortat trecerea peste o linie de cale ferata desi se apropia de statia Barbosi trenul Inter City 574 Galati-Bucuresti, au declarat martorii evenimentului, care au mai precizat ca impactul a fost foarte puternic, victima fiind aruncata la cateva zeci de metri distanta, iar corpul acestuia fiind sfartecat.

"Primele date indica faptul ca barbatul, angajat al unei societati care face servicii in aceasta statie, nu s-a asigurat la traversarea liniei ferate si a fost acrosat de trenul IC 574 Galati - Bucuresti. Conform procedurilor, trenul, care nu a oprit dupa impact, va fi verificat in statia Faurei", a declarat comisarul Stefan Constandache, seful Biroului Politiei Transporturi Galati.

In afara politistilor TF, au intervenit o echipa a SMURD si o echipa de criminalisti care fac verificari in legatura cu producerea accidentului.

In acest caz au declansat o ancheta si inspectorii Inspectoratului Teritorial de Munca Galati, in conditiile in care barbatul respectiv se afla in timpul programului de lucru atunci cand s-a produs accidentul.

"Vom incerca sa aflam care au fost cauzele care au dus la aceasta tragedie si daca s-au respectat normele de protectia a muncii", a declarat Ionel Petrea, inspectorul sef al ITM Galati.

×