x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un nemernic a speculat disperarea bolnavilor de cancer păcălindu-i cu medicamente false

Un nemernic a speculat disperarea bolnavilor de cancer păcălindu-i cu medicamente false

de Mediafax    |    29 Feb 2012   •   12:39
Un nemernic a speculat disperarea bolnavilor de cancer păcălindu-i cu medicamente false

Lipsa medicamentelor pentru tratamentul cancerului si a morfinicelor pentru durere este speculata de indivizi fara niciun dumnezeu.

Unul dintre acestia a fost arestat miercuri. E vorba de un tanar de 23 de ani, din Simleul Silvaniei, acuzat ca a inselat mai multi bolnavi de cancer vanzandu-le medicamente 'miraculoase'.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Salaj, Tincuta Dumuta, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, ca respectivul individ a achizitionat domeniile de internet domysan.ro si kanglaite.ro si, desi nu avea studii medicale, a postat aici informatii ca din partea unui centru medical de tratare a cancerului cu ajutorul veninului de scorpion.

'Profitand de disponibilitatea omului bolnav de a incerca orice remediu de tratare a cancerului, tanarul a livrat prin curierat, contra unor sume cuprinse intre 500 - 13.000 de lei, diverse medicamente sub denumirile Escozul sau Escoazul, incasand, prin virament, suma totala de 47.440 de lei. Dupa ce si-au dat seama ca 'medicamentele' achizitionate nu le sunt de ajutor in tratarea cancerului, o parte din persoanele inselate au cooperat cu politia si s-au constituit parte civila in dosarul intocmit in cazul tanarului. Alti clienti ai acestuia au murit intre timp', a afirmat Dumuta.

Prezentandu-se drept specialist in medicina complementara, cu diferite competente, in perioada 2010 - 2011 tanarul a incasat de la mai multe persoane suma de 100.005 lei, reprezentand contravaloarea de analiza a dosarelor medicale si stabilirea diagnosticului, respectiv a tratamentului care se impunea. Suma a fost colectata in doua conturi bancare, din aceasta fiind ridicata in numerar 92.513 lei.

O alta ocupatie a individului era aceea de detectiv particular, activitate pe care o practica fara sa fie autorizat obtinand date cu caracter personal si documente de la diferite institutii publice. El mai este suspectat si de faptul ca, in perioada 2008-2011, in calitate de administrator al unei firme, a emis 653 de facturi catre cinci firme, avand ca obiect de activitate prestari servicii, vanzari sau achizitii de bunuri, in valoare totala de 3.241.024 de lei, fara a le inregistra in contabilitate.

Tanarul a fost retinut, marti, pentru 24 de ore, pentru evaziune fiscala in forma continuata, inselaciune in forma continuata si exercitarea fara drept a unei profesii, urmand ca miercuri sa fie prezentat Tribunalului Salaj, cu propunere de arestare preventiva.

In 2011, politistii din Simleul Silvaniei au declinat catre Biroul Teritorial Salaj al DIICOT un dosar penal intocmit in cazul aceluiasi tanar pentru detinere ilegala de droguri de mare risc, la domiciliul acestuia fiind gasite 20 de fiole de morfina.

×