x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un nou cutremur în judeţul Vrancea, vineri dimineaţă

Un nou cutremur în judeţul Vrancea, vineri dimineaţă

29 Mai 2015   •   08:33
Un nou cutremur în judeţul Vrancea, vineri dimineaţă
Sursa foto: Cylonphoto/Getty Images/iStockphoto

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter s-a produs vineri dimineaţă, la ora locală 3,36, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, conform Institutului Naţional pentru Fizica Pământului /INFP/.

Seismul a avut loc la o adâncime de 137 de kilometri. Localităţile cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (37 kilometri), Focşani (46 kilometri), Râmnicu Sărat (49 kilometri), Târgu Secuiesc (50 kilometri) şi Mărăşeşti (54 kilometri).

În luna mai, au avut loc 16 cutremure, în zonele Vrancea, Muntenia şi Banat, cu magnitudini cuprinse între 2,5 şi 3,5 grade pe scara Richter. Cel mai mare seism din România în acest an s-a produs în data de 29 martie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter.

Conform datelor INFP, de la începutul anului 2015, în zona seismică Vrancea, au mai fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade pe Richter, unul având loc în data 24 ianuarie, iar celălalt pe 16 martie.

Anul trecut, pe 22 noiembrie, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, mişcarea tectonică fiind cea mai mare înregistrată în România în ultimii ani. 

Sursa Agerpres

×
Subiecte în articol: cutremur