x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un nou focar Covid-19. Zece cadre medicale de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, confirmate cu coronavirus

Un nou focar Covid-19. Zece cadre medicale de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, confirmate cu coronavirus

22 Mai 2020   •   12:31
Un nou focar Covid-19. Zece cadre medicale de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, confirmate cu coronavirus

Zece cadre medicale de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași au fost confirmate cu COVID-19. Testarea personalului a fost făcută după ce o asistentă a fost depistată cu noul coronavirus.

O anchetă epidemiologică este în desfăşurare la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, cea mai mare unitate de acest fel din zona Moldovei.

„Este vorba de 10 cadre medicale, majoritatea sunt asistenţi medicali, care au fost testaţi şi au ieşit pozitiv”, a declarat Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iaşi.

Personalul unităţii medicale lucrează în ture de două săptămâni, iar cei care revin la serviciu sunt testaţi. Astfel, una dintre asistente a fost confirmată cu infecţia cu noul coronavirus.

„La o testare o asistentă medicală a ieşit pozitiv, drept urmare am testat tot personalul medical care a lucrat în perioada respectivă şi au rezultat încă 9 cadre medicale infectate. Totul s-a întâmplat în sectorul non COVID, iar din o analiză preliminară a anchetei epidemiologice rezultă că personalul medical s-a infectat din exterior. Pare să fie o transmisie comunitară, venită din exteriorul spitalului”, a mai precizat Lucian Eva.

Şi pacienţii au fost testaţi, iar rezultatele urmează să ajungă în câteva zile.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Covid-19