x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un nou terminal de pasageri urmează să fie construit la Aeroportul Henri Coandă

Un nou terminal de pasageri urmează să fie construit la Aeroportul Henri Coandă

29 Aug 2018   •   17:58
Un nou terminal de pasageri urmează să fie construit la Aeroportul Henri Coandă

Guvernul a aprobat, miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru Programul strategic de dezvoltare a infrastructurii la Aeroportul Internaţional Henri Coandă - Bucureşti, care prevede construirea unui nou terminal de pasageri. 

"Programul prevede investiţii în dezvoltarea infrastructurii Aeroportului Internaţional Henri Coandă - Bucureşti şi constă, în principal, în construirea unui nou terminal de pasageri, capabil să acomodeze traficul de pasageri existent şi prognozat, noi căi de rulare şi platforme de staţionare pentru aeronave şi infrastructura aeroportuară asociată acestora", a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, după şedinţa de Guvern. 

El a adăugat că în zona de est se vor dezvolta infrastructura nouă de acces la aeroport, dar şi alte infrastructuri adiacente activităţii aeroportuare. 

"Noul terminal modular de pasageri va avea o suprafaţă totală 100.000 metri pătraţi, două module de 1.500 pasageri pe oră - flux, 25 porţi de îmbarcare. Platforma de staţionare aeronave va avea o suprafaţă de 650.000 metri pătraţi şi 56 locuri noi de parcare pentru aeronave, noi căi de rulare de 266.000 mp şi 9.600 de locuri de parcare pentru autoturisme", a explicat Barbu. 

Potrivit acestuia, durata de realizare a investiţiei va fi de 60 de luni din momentul semnării contractului, iar sumele necesare vor veni din surse proprii ale aeroportului. Bugetul Ministerului Transporturilor va asigura sumele pentru exproprieri, aşa cum prevede legislaţia. AGERPRES

×