x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un om de afaceri din Odorheiu Secuiesc a fost reţinut după ce a SNOPIT în bătaie un polițist

Un om de afaceri din Odorheiu Secuiesc a fost reţinut după ce a SNOPIT în bătaie un polițist

21 Ian 2019   •   22:58
Un om de afaceri din Odorheiu Secuiesc a fost reţinut după ce a SNOPIT în bătaie un polițist

Un om de afaceri din Odorheiu Secuiesc a fost reţinut de Poliţie pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat luni, instanţei, cu propunere de arestare preventivă, după ce a lovit un poliţist local aflat în timpul liber, l-a urmărit cu snowmobilul şi a avariat maşina în care acesta se afla.

Adjunctul Poliţiei Locale Odorheiu Secuiesc, Katona Lorand, a declarat luni pentru AGERPRES că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţistul local, în vârstă de 20 ani, se afla în timpul liber, într-o pensiune din zona Harghita-Mădăraş, când a fost ameninţat şi invitat să părăsească incinta de către un bărbat, "renumit om de afaceri din Odorheiu Secuiesc".

Potrivit sursei citate, agentul nu a răspuns solicitării acestuia, iar când a părăsit pensiunea, a fost atacat de cel care l-a ameninţat şi i-au fost aplicate "mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele, provocându-i răni grave în zona feţei".

Katona Lorand a precizat că poliţistul local a reuşit, cu ajutorul prietenilor, să părăsească zona cu un autoturism şi să sune la numărul de urgenţă 112. Ulterior, agresorul a urmărit cu un snowmobil autoturismul, pe o distanţă de aproximativ 20 kilometri, şi a intrat de mai multe ori cu viteză în acesta.

Sursa citată a menţionat că poliţistul local a fost internat în spital cu leziuni multiple în zona feţei şi cu fractură de piramidă nazală.

Adjunctul Poliţiei Locale Odorheiu Secuiesc susţine că incidentul a fost cauzat de faptul că agresorul a fost sancţionat de mai multe ori de poliţistul local şi de colegii acestuia, "fiind nemulţumit de activitatea acestuia şi a agenţilor".

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a precizat că poliţia a fost sesizată în noaptea respectivă şi a luat imediat măsura căutării şi identificării agresorului, care a fost reţinut pentru 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere.

Gheorghe Filip a precizat că, după ce bărbatul în cauză l-a lovit pe poliţistul local în zona feţei, a urmărit cu snowmobilul maşina cu care acesta a plecat şi a intrat în coliziune cu autoturismul, iar la un moment dat, când maşina s-a oprit într-un mal de zăpadă, l-a lovit din nou pe poliţistul local.

"Din punct de vedere poliţienesc, după primele cercetări efectuate, am procedat la căutarea şi depistarea agresorului, am cerut şi obţinut un mandat de percheziţie, am ridicat snowmobilul în vederea continuării cercetărilor şi mai multe elemente probatorii şi, în acest interval de timp, am lua măsura reţinerii pe 24 ore a celui în cauză, urmând ca acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc, cu propunere de arestare preventivă", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita.

×